r
Nosalty Logó

Sushi makik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sushi makik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Sushi rizs előkészítése

Rollok elkészítése

Tálalás

Összesen 793 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Sushi rizs előkészítése

Rollok elkészítése

Tálalás

Összesen 2379 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Sushi rizs előkészítése

Rollok elkészítése

Tálalás

Összesen 106 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2758.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    1994 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    558 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2705 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 793 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8274.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1543 mg
  • Nátrium
    5983 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1673.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1565 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2379 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Sushi rizs előkészítése

Rollok elkészítése

Tálalás

Elkészítés

Sushi rizs előkészítése

  1. A rizst jó alaposan átmossuk, amíg a víz átlátszó nem lesz, majd kétszer annyi vízzel, mint a rizs, felrakjuk lassan főni. Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Mikor már hideg, a rizsecettel és kis cukorral összekeverjük.

Rollok elkészítése

  1. A halat bekenjük kevés sóval és cukorral, majd felcsíkozzuk vékony csíkokra.
  2. A norit (algalapot) rárakjuk a nádra, és az egyik felét vékonyan megkenjük a rizzsel, majd arra egy csík lazacot rakunk, és a nád segítségével feltekerjük. Várjuk meg, hogy összeálljon, és utána teljesen hidegen szeleteljük.

Tálalás

  1. Kis tálakba rakjuk a gyömbért és a szójaszószt, majd nyomjunk egy kis wasabi pasztát is.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4985
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 13.

Ajánló

Lazachoz: Mi egészben szoktuk venni, magam filézem. A könnyebb csíkozhatóság miatt a bőrén szoktam hagyni, és onnan könnyebb vékony csíkokat vágni. A szóját és a wasabit szokták keverni. Én a savanyúságszerűen elrakott gyömbért szoktam ehhez fogyasztani.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a japán konyhát, és kellett találni valami "home made" megoldást. Ez a legalapabb variáció.

Hozzászólások

Hozzávalók

Sushi rizs előkészítése

Rollok elkészítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek