r
Nosalty Logó

Onigiri

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Onigiri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 568 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 568 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 265 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst bő hideg vízzel mossuk tisztára. Akkor jó, ha a víz már nem fehéredik el.
  2. Öntsük egy szűrőbe a rizsszemeket és hagyjuk száradni úgy 15-20 percig. Ettől lesz nagyon szép fehér.
  3. Ha megszáradt, öntsük egy vastagabb aljú edénybe a rizst (fontos, hogy az edénynek legyen teteje), ügyelve arra, hogy csakis egészséges szemek kerüljenek bele.
  4. Öntsük fel 1,5 csésze vizzel és tegyük az edényt tetővel együtt a tűzhely legmagasabb fokozatára.
  5. Ha a gőz emelgeti az edény tetejét, akkor vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk magában állni 20 percig. Nagyon-nagyon fontos, hogy ez idő alatt az edény tetejét ne vegyük le. 20 perc elteltével nézzük meg, hogy az összes víz felszívódott-e, s hogy a rizs puha-e. (Ha esetleg nem, kis lángra tegyük vissza, amíg az összes víz el nem párolog).
  6. A rizst osszuk négy egyenlő részre.
  7. Mindegyik adag rizshez jár 10 g csirkemell sonka és 10 g lazac. Ezeket apró pici falatokra vagdossuk és belekeverjük a rizsbe. Vizes, sós kézzel egy háromszöget formálunk belőle.
  8. Ha kész, folytassuk a maradék adag rizzsel és hússal.
  9. Diszíthetjük feketeszezámmal, egyéb fűszerekkel.
  10. Ha nem esszük meg mindet azonnal, akkor fóliázzuk be a gombócokat és tegyük a hütőbe. 1-2 napig eláll.
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 43415
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Ajánló

Tényleg bárhogyan elkészíthető, nem muszáj halat, vagy húst használni hozzá. Én már csináltam mézes-szójaszószban sült virliset is, amiből egy falatot rejtettem a gombóc közepébe. De ugyan így lehet belerakni zöldséget is, vagy csak natúran. Látványos gombócokat kapunk még, ha különböző fűszerekbe hempergetjük a gombócok oldalát pl: curry, grillcsirke, provenci, stb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy igazán puritán, ámde annál inkább laktató rizsgombócka az onigiri. Egyszerűségében az a nagyszerű, hogy sokféleképpen elkészíthető. Nagyszerű olyan alkalmakra, amikor egy mutatós fogást szeretnénk elkészíteni, vagy ha nincs pénzed megint a kedvenc japán éttermedből rendelni. Nem folyik, egyszerűen tárolható. :)

Hozzászólások (2)

OsztriGa

De szép!! Kicsit azonban elnagyoltad a leírást... :( csak úgy belekeverjük a sonkát és lazacot...de a tiednek szépen a közepén van a lazacvirág.... (csak a fotó miatt m?vészkedtél??? vagy addig gyúrjuk a gombócot amíg a lazacdarab a közepére kerül???) És tényleg semmi f?szer nem kell bele?? T.

Törölt felhasználó

Szia, a lazacvirág nem egy lazactömb, hanem egy hajszélvékony lazacszelet, virágmintás szaggatóval megformálva és csak simán rá van fektetve a rizsgombóc közepére, azt nem kell gyúrni :) Ugyanezt el lehet játszani zöldségekkel is, nem muszáj lazacnak lennie (répaszív, uborkacsillag, stb) A són kívül nem kell bele f?szer. De természetesen ez ne gátoljon meg abban, hogy a saját ízlésvilágod szerint készítsd el. Mint ahogy a tippben írtam, igazán mutatósra el lehet készíteni, ha különböz? színes f?szerekbe hempergetjük az oldalát. Sok sikert!

Törölt felhasználó

Hát, nem tudom pontosan, mit csináltam rosszul, de nekem az egész rizs olyan lett, mint a t**ony, összetapadni meg csak addig akar, amíg nem kell megtartania a saját súlyát. D:

Mynea

Hmm, esetleg próbáld meg sushi rizzsel. Az Auchanban már 500 ft-ért is lehet kapni 1 kg-t, Vignola a márkája. Az tuti, hogy rendesen tapad, csak használat el?tt párszor át kell mosni, általában olyan 6-szor elég. Ez azért fontos, hogy kimosd bel?le a keményít?t. Aztán én kb. fél órára beáztatom, és csak negyed órán át f?zöm, a végén pedig a fed? felemelése nélkül, fél órára becsomagolom az egész edényt egy konyharuhába, hogy ne szökjön el a g?z. Elég macera, rizsf?z?vel lényegesen könnyebb, de így tuti kiváló lesz az állaga, lehet vele "gyurmázni" és finom. :) Amúgy nagyon guszta az onigirid K, nekem sose sikerül ilyen szabályos háromszög alakúra. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek