r
Nosalty Logó

Onigiri

NS
Onigiri
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

143
Kalória
5.4g
Fehérje
26.7g
Szénhidrát
0.7g
Zsír
11.7g
Víz
2.3g
Koleszterin
945mg
Élelmi rost
-
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 143 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

  1. A rizst bő hideg vízzel mossuk tisztára. Akkor jó, ha a víz már nem fehéredik el.
  2. Öntsük egy szűrőbe a rizsszemeket és hagyjuk száradni úgy 15-20 percig. Ettől lesz nagyon szép fehér.
  3. Ha megszáradt, öntsük egy vastagabb aljú edénybe a rizst (fontos, hogy az edénynek legyen teteje), ügyelve arra, hogy csakis egészséges szemek kerüljenek bele.
  4. Öntsük fel 1,5 csésze vizzel és tegyük az edényt tetővel együtt a tűzhely legmagasabb fokozatára.
  5. Ha a gőz emelgeti az edény tetejét, akkor vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk magában állni 20 percig. Nagyon-nagyon fontos, hogy ez idő alatt az edény tetejét ne vegyük le. 20 perc elteltével nézzük meg, hogy az összes víz felszívódott-e, s hogy a rizs puha-e. (Ha esetleg nem, kis lángra tegyük vissza, amíg az összes víz el nem párolog).
  6. A rizst osszuk négy egyenlő részre.
  7. Mindegyik adag rizshez jár 10 g csirkemell sonka és 10 g lazac. Ezeket apró pici falatokra vagdossuk és belekeverjük a rizsbe. Vizes, sós kézzel egy háromszöget formálunk belőle.
  8. Ha kész, folytassuk a maradék adag rizzsel és hússal.
  9. Diszíthetjük feketeszezámmal, egyéb fűszerekkel.
  10. Ha nem esszük meg mindet azonnal, akkor fóliázzuk be a gombócokat és tegyük a hütőbe. 1-2 napig eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 30 p

Egy igazán puritán, ámde annál inkább laktató rizsgombócka az onigiri. Egyszerűségében az a nagyszerű, hogy sokféleképpen elkészíthető. Nagyszerű olyan alkalmakra, amikor egy mutatós fogást szeretnénk elkészíteni, vagy ha nincs pénzed megint a kedvenc japán éttermedből rendelni. Nem folyik, egyszerűen tárolható. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...