Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült lazac parmezános kenyérkéreg alatt

Sült lazac parmezános kenyérkéreg alatt
Sült lazac parmezános kenyérkéreg alatt
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom halétel. A halat felhasználás előtt le is bőrözhetjük. Tálaljuk burgonyapürével.

hozzávalók / 2 adag

spenótos lazac

kenyérkéreg

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A hagymát az olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fagyott spenótot és kb. 3 ek vizet. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül kb. 5 percet, hogy a víz elpárologjon. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  2. A kéreghez a kenyeret finomra morzsoljuk. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a kenyérmorzsát, és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselymet, további 1-2 percig pirítjuk.
  3. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk, majd a spenóttal együtt egy tűzálló tál aljára rendezzük. Ráöntjük a tejszínt.
  4. A halat megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és a spenótra rakjuk.
  5. A parmezánt lereszeljük, a kenyérmorzsa keverékhez keverjük, elosztjuk a lazacfilékre, rá is nyomkodjuk egy kicsit.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 103
elküldve: 4
receptkönyvben: 94
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csőben sült spenótos tejszínes lazac, lazacfilé tejszínesen spenótosan és paradicsomosan, kenyérkéregben sült lazac

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bozsyka
bozsyka Tue, 2016-12-20 19:45

Nagyon finom, már megcsináltam egyszer, karácsonykor is ez lesz burgonyapürével. Könnyen elkészíthető, ízletes, köszönöm a receptet.

454
vöröshagyma 1 kis db
szójaolaj 1 ek
spenót 250 g
víz 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 12.5 dkg
főzőtejszín 75 g
lazac 300 g
toast kenyér 1 szelet
fokhagyma 1 gerezd
vaj 1 ek
petrezselyem 1 tk
parmezán sajt 25 g