r
Nosalty Logó

Sült lazac parmezános kenyérkéreg alatt

Glaser
Sült lazac parmezános kenyérkéreg alatt
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

spenótos lazac

kenyérkéreg

454
Kalória
41g
Fehérje
15.1g
Szénhidrát
25.7g
Zsír
326.7g
Víz
105.7g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

spenótos lazac

kenyérkéreg

Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

spenótos lazac

kenyérkéreg

Összesen 908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

spenótos lazac

kenyérkéreg

Összesen 101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    656 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    5397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    11088 micro
Összesen 454 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3034 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1193 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    653.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    1311 micro
  • K vitamin:
    919 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    10795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    22177 micro
Összesen 908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    359 micro
  • Lut-zea
    2472 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

spenótos lazac

  1. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A hagymát az olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fagyott spenótot és kb. 3 ek vizet. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd fedő nélkül kb. 5 percet, hogy a víz elpárologjon. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  2. A kéreghez a kenyeret finomra morzsoljuk. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a kenyérmorzsát, és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselymet, további 1-2 percig pirítjuk.
  3. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk, majd a spenóttal együtt egy tűzálló tál aljára rendezzük. Ráöntjük a tejszínt.
  4. A halat megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és a spenótra rakjuk.
  5. A parmezánt lereszeljük, a kenyérmorzsa keverékhez keverjük, elosztjuk a lazacfilékre, rá is nyomkodjuk egy kicsit.
  6. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom halétel. A halat felhasználás előtt le is bőrözhetjük. Tálaljuk burgonyapürével.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...