r
Nosalty Logó

Mustáros-tormás lazac

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Mustáros-tormás lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 389 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 1555 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 150 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 389 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1472 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    1958 micro
  • K vitamin:
    651 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1789 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5754 micro
Összesen 1555 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A körethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A sütőt begyújtjuk, egy kicsi tepsit kikenünk olajjal. Belerakjuk az ízlés szerint sózott, borsozott halszeleteket. A mustárt elkeverjük a tormával, meg a citromhéjjal, és rákenjük a tetejére.
  2. Forrósütőbe rakva megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a köretet.
  3. A vajat megolvasztjuk közepes lángon, belerakjuk a félbevágott kelbimbót, aminek előzőleg a végét levágtuk, és a alsóleveleit leszedtük. Pár perc alatt megpirítjuk. Durvára őrölt sóval megszórva, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11163
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Ajánló

Tálaláskor meglocsolhatjuk a halat a citrom levével.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Új halreceptre mindig kapható vagyok, mert gyorsan készen van. A köret is pofonegyszerű, még én is meg tudom jegyezni, anélkül, hogy leírnám a hozzávalókat.

Hozzávalók

A halhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek