r
Nosalty Logó

Sült hagymakarikás-tzatzikis szendvics

NS
Sült hagymakarikás-tzatzikis szendvics
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a szendvicshez

a rántott hagymakarikához

1419
Kalória
20.8g
Fehérje
88.2g
Szénhidrát
111.6g
Zsír
364.3g
Víz
104g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

a szendvicshez

a rántott hagymakarikához

Összesen 1419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

a szendvicshez

a rántott hagymakarikához

Összesen 5671 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

a szendvicshez

a rántott hagymakarikához

Összesen 235 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1832.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    364.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    446.2 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7330.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1334 mg
  • Nátrium
    4145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    352.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1457.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    627 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 5671 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

a szendvicshez

  1. A kígyóuborkát megmossuk, a végeit levágjuk, majd legyaluljuk. Ezután lesózzuk, hogy egy kevés levet engedjen.
  2. A salátaleveleket megmossuk, a bagetteket félbevágjuk, az olajat feltesszük melegíteni.
  3. Ha az uborka engedett egy kis levet kinyomkodjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, sót, borsot, apróra vágott kaprot és a zúzott fokhagymát.
  4. A bagettek aljába helyezzük a saláta levelet, arra tzatzikit halmozunk. A felhevített olajba dobáljuk a panírozott hagymakarikát, s aranybarnára sütjük. Mi mirelitet használtunk, a gyorsaság végett, de elkészíthető otthon is.
  5. Ha a hagymakarika megsült, a tzatziki tetejére helyezzük, majd a bagettek másik felét a tetejére rakjuk.
  6. Ha nincs mirelit hagymakarikánk: a megtisztított hagymát 2 mm-es karikára szeleteljük, a szeleteket gyűrűkre szedjük szét, megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk. A liszthez hozzáadunk langyos vizet, folyékony masszát kapunk. Hozzákeverünk 2 evőkanál olajat és egy egész tojást. Csipetnyi sóval ízesítjük. Ebbe a tésztába mártogatjuk a lisztben előzőleg megforgatott hagymakarikákat. Forró olajban világosbarna színűre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 5 p

Egy bevásárló központban láttuk és kóstoltuk ezt a finom szendvicset, s mivel nem nehéz elkészíteni, így otthon is kipróbáltuk, nagy sikerrel. Könnyen elkészíthető, gyors és finom, bármely napra, akár egy gyors ebédre.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...