r
Nosalty Logó

Sült csülök káposztás nudlival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
a nikó
Sült csülök káposztás nudlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Összesen 1204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Összesen 4811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5851 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.4 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2577.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    452 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 4811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Elkészítés

A csülökhöz

  1. A csülköt sózzuk, borsozzuk. Felvágjuk a hagymát, az almát nagyobb kockákra, és beterítjük a római tál alját velük. Ráfektetjük bőrrel lefelé a csülköt, ráöntjük a sört és a narancs levét, és kb. 2 órán át közepesen meleg (180 fok) sütőben sütjük, időnként meglocsolgatva a sörös lével. Ha puha lett, levesszük a tál tetejét, és bőrrel felfelé szép pirosra sütjük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük. Kihűtjük. Összetörjük, és összekeverjük a tojással, a sóval és a liszttel, hogy szépen gyúrható tésztát kapjunk. Hengerré formáljuk, és kb. 5-6 centis darabokra vágjuk. A darabokat hosszúkásra, csúcsos végű nudlikká sodorjuk. Bő, sós vízben kifőzzük.
  3. A párolt káposztához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, és lesózva állni hagyjuk kicsit. Egy nagyobb serpenyőben (nekem a wok kiválóan bevált) zsiradékot hevítünk, és a cukrot megkaramellizáljuk. Rátesszük a káposztát, felöntjük a vörösborral, köménymaggal, kicsi szójaszósszal pikáns ízt adunk neki, és puhára pároljuk.
  4. A kész káposztára ráhalmozzuk a nudlikat, és átforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3206
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a nikó 5 recept

Csülök forevör! Számomra az egyik legfinomabb húsféle. Most a szokásostól kicsit eltérő receptet hoztam. Szerintem az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!