r
Nosalty Logó

Sült csülök káposztás nudlival

a nikó
Sült csülök káposztás nudlival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

1204
Kalória
57.4g
Fehérje
162.1g
Szénhidrát
32g
Zsír
644.3g
Víz
172.7g
Koleszterin
14.1g
Élelmi rost
23g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Összesen 1204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Összesen 4811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    644.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1204 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5851 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    648.4 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    2577.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    452 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 4811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

A csülökhöz

  1. A csülköt sózzuk, borsozzuk. Felvágjuk a hagymát, az almát nagyobb kockákra, és beterítjük a római tál alját velük. Ráfektetjük bőrrel lefelé a csülköt, ráöntjük a sört és a narancs levét, és kb. 2 órán át közepesen meleg (180 fok) sütőben sütjük, időnként meglocsolgatva a sörös lével. Ha puha lett, levesszük a tál tetejét, és bőrrel felfelé szép pirosra sütjük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük. Kihűtjük. Összetörjük, és összekeverjük a tojással, a sóval és a liszttel, hogy szépen gyúrható tésztát kapjunk. Hengerré formáljuk, és kb. 5-6 centis darabokra vágjuk. A darabokat hosszúkásra, csúcsos végű nudlikká sodorjuk. Bő, sós vízben kifőzzük.
  3. A párolt káposztához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, és lesózva állni hagyjuk kicsit. Egy nagyobb serpenyőben (nekem a wok kiválóan bevált) zsiradékot hevítünk, és a cukrot megkaramellizáljuk. Rátesszük a káposztát, felöntjük a vörösborral, köménymaggal, kicsi szójaszósszal pikáns ízt adunk neki, és puhára pároljuk.
  4. A kész káposztára ráhalmozzuk a nudlikat, és átforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Csülök forevör! Számomra az egyik legfinomabb húsféle. Most a szokásostól kicsit eltérő receptet hoztam. Szerintem az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...