r
Nosalty Logó

Sült csülök káposztás nudlival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
a nikó
Sült csülök káposztás nudlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Összesen 1204 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Összesen 4811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Összesen 110 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1462.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1204 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5851 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.4 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    2577.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    452 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 4811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Elkészítés

A csülökhöz

  1. A csülköt sózzuk, borsozzuk. Felvágjuk a hagymát, az almát nagyobb kockákra, és beterítjük a római tál alját velük. Ráfektetjük bőrrel lefelé a csülköt, ráöntjük a sört és a narancs levét, és kb. 2 órán át közepesen meleg (180 fok) sütőben sütjük, időnként meglocsolgatva a sörös lével. Ha puha lett, levesszük a tál tetejét, és bőrrel felfelé szép pirosra sütjük.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük. Kihűtjük. Összetörjük, és összekeverjük a tojással, a sóval és a liszttel, hogy szépen gyúrható tésztát kapjunk. Hengerré formáljuk, és kb. 5-6 centis darabokra vágjuk. A darabokat hosszúkásra, csúcsos végű nudlikká sodorjuk. Bő, sós vízben kifőzzük.
  3. A párolt káposztához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, és lesózva állni hagyjuk kicsit. Egy nagyobb serpenyőben (nekem a wok kiválóan bevált) zsiradékot hevítünk, és a cukrot megkaramellizáljuk. Rátesszük a káposztát, felöntjük a vörösborral, köménymaggal, kicsi szójaszósszal pikáns ízt adunk neki, és puhára pároljuk.
  4. A kész káposztára ráhalmozzuk a nudlikat, és átforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3197
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a nikó 5 recept

Csülök forevör! Számomra az egyik legfinomabb húsféle. Most a szokásostól kicsit eltérő receptet hoztam. Szerintem az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók

A csülökhöz

A nudlihoz

A káposztához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek