Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült cápaharcsa

Sült cápaharcsa
Sült cápaharcsa
39 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma tésztás hangulatomban voltam. Egy házi tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, és szerintem nincs nála finomabb. Persze, csak a tésztát el nem adom a családomnak, így gyorsan sütöttem mellé néhány cápaharcsafilét is.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Spárga

A hal

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy kevés vizet forralunk. A sáfrányt kisebb csészébe tesszük, és 1 kanálnyi forró vizet öntönk rá. Mire hidegre hűl, kioldja a sáfrány színét.
  2. Késes aprítóba mérjük a lisztet, a tojásokat, a kihűlt sáfrányos vizet, sót, a szép sárga repceolajat, és homogén tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát fóliába csomagolva fél óráig hűtőben pihentetjük.
  4. Majd kinyújtjuk, és tagliatelle formára vágjuk.
  5. Bő, lobogó sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.

Spárga

  1. Egy kanál vajat forrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben, és rátesszük a megtisztított, kb. 5 cm-es darabokra vágott zöld spárgát. Közepes tűzön, lefedve 3 percig pirítjuk.
  2. Ha hajlékony, de még nem teljesen puha, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, összekeverjük.
  3. Friss citromhéjat reszelünk rá. Esetleg friss kis mentahajtásokat, vagy felaprított petrezselyemmel megszórhatjuk.

A hal

  1. Egy kanál vajat forrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben, és kettesével rátesszük a sózott, borsozott halat, melynek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
  2. Amikor megfordítjuk, néhány korty fehérbort öntünk alá, amit el is forralunk, mire a hal elkészül.
  3. Tálalásnál citromot facsarunk rá.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 7 163
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült hal házi tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

545
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
tojás 2 db
1 kávéskanál
sáfrány 1 csipet
víz 1 ek
repceolaj 1 teáskanál
zöldspárga 30 dkg
vaj 1 ek
0.3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
menta 2 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
pangasius 75 dkg
vaj 2 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl
citromlé 0.5 citromból nyert