r
Nosalty Logó

Sült cápaharcsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sült cápaharcsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Spárga

A hal

Összesen 545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Spárga

A hal

Összesen 2175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Spárga

A hal

Összesen 140 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    1117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8020.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2666 mg
  • Nátrium
    4470 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2319 micro
Összesen 2175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Tészta

Spárga

A hal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy kevés vizet forralunk. A sáfrányt kisebb csészébe tesszük, és 1 kanálnyi forró vizet öntönk rá. Mire hidegre hűl, kioldja a sáfrány színét.
  2. Késes aprítóba mérjük a lisztet, a tojásokat, a kihűlt sáfrányos vizet, sót, a szép sárga repceolajat, és homogén tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát fóliába csomagolva fél óráig hűtőben pihentetjük.
  4. Majd kinyújtjuk, és tagliatelle formára vágjuk.
  5. Bő, lobogó sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.

Spárga

  1. Egy kanál vajat forrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben, és rátesszük a megtisztított, kb. 5 cm-es darabokra vágott zöld spárgát. Közepes tűzön, lefedve 3 percig pirítjuk.
  2. Ha hajlékony, de még nem teljesen puha, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, összekeverjük.
  3. Friss citromhéjat reszelünk rá. Esetleg friss kis mentahajtásokat, vagy felaprított petrezselyemmel megszórhatjuk.

A hal

  1. Egy kanál vajat forrósítunk egy tapadásmentes serpenyőben, és kettesével rátesszük a sózott, borsozott halat, melynek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
  2. Amikor megfordítjuk, néhány korty fehérbort öntünk alá, amit el is forralunk, mire a hal elkészül.
  3. Tálalásnál citromot facsarunk rá.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9274
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült cápaharcsa
Évi néni 1830 recept

Ma tésztás hangulatomban voltam. Egy házi tésztát pillanatok alatt el lehet készíteni, és szerintem nincs nála finomabb. Persze, csak a tésztát el nem adom a családomnak, így gyorsan sütöttem mellé néhány cápaharcsafilét is.

Hozzávalók

Tészta

Spárga

A hal

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!