adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A sült barackhoz
-
10 db sárgabarack
-
2 ek méz
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 szál rozmaring
-
1 marék dió
-
1 ek mandulapehely
-
2 ek olívaolaj
225
Kalória
6.1g
Fehérje
26.4g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
138.7g
Víz
17.8g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
21.6g
Cukor
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sült barackhoz
Összesen
225
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sült barackhoz
Összesen
1127
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 138.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 1568 micro
-
β-crypt 149 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
225
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3432.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 671 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 637 mg
-
Nátrium 1929 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 132.1 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 693.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 838 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 7841 micro
-
β-crypt 745 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 640 micro
Összesen
1127
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 796 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
113
kcal
Elkészítés
A sült barackhoz
- A barackot mossuk, felezzük, kimagozzuk és a belsejével felfelé egy sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük.
- Sózzuk, borsozzuk, rózsaborssal is, aztán kockázott fetát, vagy kecskesajtot teszünk rá.
- Mandulapehelyjel és dióval szórjuk. Pár levél rozmaringot teszünk mellé, végül mézzel locsoljuk.
- Így kerül a sütőbe, ahol 180 fokon, légkeveréses-grillező funkción (felül egy cikkcakk, alul ventillátor jel), kb. 20 percre pirulni.
- Melegen és hidegen is finom. Frissen tépett mentával is feldobhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Sült sárgabarack a legfinomabb és legszebb tapas, amit nyáron kóstolhatsz!