Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Steak zöldbors mártással és frittatával

Steak zöldbors mártással és frittatával
Steak zöldbors mártással és frittatával
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hétvégi kísérletezgetés eredménye a recept. A gyerekek számára nem ajánlom, mert a steak nehezen emészthető, rágható, illetve a zöldbors mártás jellegéből adódóan csípős.

hozzávalók / 4 adag

steak

zöldbors mártás

frittata

ajánlat

A frittata elkészítésével célszerű a műveletet kezdeni, hogy mire a hús elkészül, a frittata kihűljön, mert akkor könnyebben lehet a frittatat szeletelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A frittataval kezdjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vízforralóban egy kevés vizet (2-3 dl) forralunk, majd a zöldségkeveréket egy lábasba öntjük, és ráöntjük a forró vizet. 3-4 percig főzzük.
  2. A tejfölt a tojásokkal kikeverjük (habverővel), sózzuk, borsozzuk, esetleg szerecsendiót is lehet hozzáadni. A zöldségkeveréket leszűrjük. Egy tálban összekeverjük a tejfölös tojást a zöldségkeverékkel.
  3. Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a zöldséges masszát. Betesszük a sütőbe, és 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész megvárjuk, míg kihűl, utána szeletelhető.
  4. A marhahúsból 8 szeletet vágunk, vagy eleve így vesszük. (Fehérpecsenye, feketepecsenye vagy bélszín jó hozzá.) Az olívaolajat felforrósítjuk a serpenyőben.
  5. A hússzeleteket - ki hogy szereti - 2-5 percig sütjük oldalanként, majd átemeljük egy tálba, és sózzuk, borsozzuk. Melegen tartjuk. (Ha szép, csinos hússzeleteket szeretnénk, akkor alufóliából karimát lehet köré készíteni, és a serpenyőben így lehet sütni, akkor megtartja a kerek formáját.)
  6. A zöldbors mártáshoz a vajat felforrósítjuk egy kisebb lábasban. Hozzáadjuk a zöldborsot. Megvárjuk, míg kipattogzik, kb. 2 perc (vigyázzunk, mert ki is repülhetnek), majd hozzáadjuk a lisztet, és lassan elkezdjük keverni. Ezt követően hozzáöntjük az előre felforrósított tejet, és mártás sűrűségűre beforraljuk (mintha besamelmártást készítenénk). Worchester szósszal és mustárral ízesítjük.
  7. Összeállítjuk a kompozíciót, személyenként 2 db steaket, némi mártást és a szelet frittatat. Köretként mehet még hozzá tört krumpli.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 770
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marha steak zöldbors mártással, marhasült zöldbors mártással, steak frittatával és zöldborsos mártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

815
marhahús 80 dkg
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldbors 2 ek
vaj 10 dkg
finomliszt 1 csapott ek
tej 3.5 dl
worcestershire-szósz 2 teáskanál
mustár 1 teáskanál
zöldségkeverék 50 dkg
víz 3 dl
tojás 2 db
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint