r
Nosalty Logó

Steak zöldbors mártással és frittatával

Wendy
Steak zöldbors mártással és frittatával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

steak

zöldbors mártás

frittata

828
Kalória
54.8g
Fehérje
26.2g
Szénhidrát
54.6g
Zsír
378.9g
Víz
291.6g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

steak

zöldbors mártás

frittata

Összesen 828 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

steak

zöldbors mártás

frittata

Összesen 3312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

steak

zöldbors mártás

frittata

Összesen 138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    378.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 828 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5223.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1515.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2329 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

steak

  1. A frittataval kezdjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vízforralóban egy kevés vizet (2-3 dl) forralunk, majd a zöldségkeveréket egy lábasba öntjük, és ráöntjük a forró vizet. 3-4 percig főzzük.
  2. A tejfölt a tojásokkal kikeverjük (habverővel), sózzuk, borsozzuk, esetleg szerecsendiót is lehet hozzáadni. A zöldségkeveréket leszűrjük. Egy tálban összekeverjük a tejfölös tojást a zöldségkeverékkel.
  3. Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a zöldséges masszát. Betesszük a sütőbe, és 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész megvárjuk, míg kihűl, utána szeletelhető.
  4. A marhahúsból 8 szeletet vágunk, vagy eleve így vesszük. (Fehérpecsenye, feketepecsenye vagy bélszín jó hozzá.) Az olívaolajat felforrósítjuk a serpenyőben.
  5. A hússzeleteket - ki hogy szereti - 2-5 percig sütjük oldalanként, majd átemeljük egy tálba, és sózzuk, borsozzuk. Melegen tartjuk. (Ha szép, csinos hússzeleteket szeretnénk, akkor alufóliából karimát lehet köré készíteni, és a serpenyőben így lehet sütni, akkor megtartja a kerek formáját.)
  6. A zöldbors mártáshoz a vajat felforrósítjuk egy kisebb lábasban. Hozzáadjuk a zöldborsot. Megvárjuk, míg kipattogzik, kb. 2 perc (vigyázzunk, mert ki is repülhetnek), majd hozzáadjuk a lisztet, és lassan elkezdjük keverni. Ezt követően hozzáöntjük az előre felforrósított tejet, és mártás sűrűségűre beforraljuk (mintha besamelmártást készítenénk). Worchester szósszal és mustárral ízesítjük.
  7. Összeállítjuk a kompozíciót, személyenként 2 db steaket, némi mártást és a szelet frittatat. Köretként mehet még hozzá tört krumpli.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy hétvégi kísérletezgetés eredménye a recept. A gyerekek számára nem ajánlom, mert a steak nehezen emészthető, rágható, illetve a zöldbors mártás jellegéből adódóan csípős.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek