r
Nosalty Logó

Steak zöldbors mártással és frittatával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Steak zöldbors mártással és frittatával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

steak

zöldbors mártás

frittata

Összesen 828 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

steak

zöldbors mártás

frittata

Összesen 3312 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

steak

zöldbors mártás

frittata

Összesen 138 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 828 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5223.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1515.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2329 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 3312 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

steak

zöldbors mártás

frittata

Elkészítés

steak

  1. A frittataval kezdjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vízforralóban egy kevés vizet (2-3 dl) forralunk, majd a zöldségkeveréket egy lábasba öntjük, és ráöntjük a forró vizet. 3-4 percig főzzük.
  2. A tejfölt a tojásokkal kikeverjük (habverővel), sózzuk, borsozzuk, esetleg szerecsendiót is lehet hozzáadni. A zöldségkeveréket leszűrjük. Egy tálban összekeverjük a tejfölös tojást a zöldségkeverékkel.
  3. Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a zöldséges masszát. Betesszük a sütőbe, és 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész megvárjuk, míg kihűl, utána szeletelhető.
  4. A marhahúsból 8 szeletet vágunk, vagy eleve így vesszük. (Fehérpecsenye, feketepecsenye vagy bélszín jó hozzá.) Az olívaolajat felforrósítjuk a serpenyőben.
  5. A hússzeleteket - ki hogy szereti - 2-5 percig sütjük oldalanként, majd átemeljük egy tálba, és sózzuk, borsozzuk. Melegen tartjuk. (Ha szép, csinos hússzeleteket szeretnénk, akkor alufóliából karimát lehet köré készíteni, és a serpenyőben így lehet sütni, akkor megtartja a kerek formáját.)
  6. A zöldbors mártáshoz a vajat felforrósítjuk egy kisebb lábasban. Hozzáadjuk a zöldborsot. Megvárjuk, míg kipattogzik, kb. 2 perc (vigyázzunk, mert ki is repülhetnek), majd hozzáadjuk a lisztet, és lassan elkezdjük keverni. Ezt követően hozzáöntjük az előre felforrósított tejet, és mártás sűrűségűre beforraljuk (mintha besamelmártást készítenénk). Worchester szósszal és mustárral ízesítjük.
  7. Összeállítjuk a kompozíciót, személyenként 2 db steaket, némi mártást és a szelet frittatat. Köretként mehet még hozzá tört krumpli.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8764
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 28.

Ajánló

A frittata elkészítésével célszerű a műveletet kezdeni, hogy mire a hús elkészül, a frittata kihűljön, mert akkor könnyebben lehet a frittatat szeletelni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy hétvégi kísérletezgetés eredménye a recept. A gyerekek számára nem ajánlom, mert a steak nehezen emészthető, rágható, illetve a zöldbors mártás jellegéből adódóan csípős.

Hozzászólások

Hozzávalók

steak

zöldbors mártás

frittata

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.