r
Nosalty Logó

Zágrábi pecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ágicámdrágám
Zágrábi  pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 392 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2453.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1354 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 1566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    597 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kiveregetjük, sóval, borssal, mustárral bekenjük, és lisztben megforgatjuk, majd olajon a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
  2. A megtisztított hagymát karikára vágjuk, a paradicsomot kicsumázzuk, és felszeleteljük.
  3. Négy kisütött hússzeletet tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és ráterítjük a hagyma, majd a paradicsom felét.
  4. Erre a második négy kisütött hússzelet kerül, amelyeket a hagyma és a paradicsom maradékával betakarunk.
  5. Letakarva egy napra hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Másnap a bort 0,5 dl vízzel összekeverjük, és a lerakott húsra öntjük.
  7. A tálat fóliával lekarjuk, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a pecsenyét még 15-20 percig sütjük, hogy a leve besűrűsödjön. Vigyázzunk, hogy szaftos maradjon, mert ezzel ízletes nagyon!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13677
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Ajánló

Köretként a rizst tudom ajánlani hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zágrábi  pecsenye
Ágicámdrágám 31 recept

Erre a receptre évekkel ezelőtt bukkantam rá egy Délszláv térségi receptlexikonban. Nagyon finom, ízletes és könnyen elkészíthető étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek