Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zágrábi pecsenye

Zágrábi  pecsenye
Zágrábi  pecsenye
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a receptre évekkel ezelőtt bukkantam rá egy Délszláv térségi receptlexikonban. Nagyon finom, ízletes és könnyen elkészíthető étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként a rizst tudom ajánlani hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiveregetjük, sóval, borssal, mustárral bekenjük, és lisztben megforgatjuk, majd olajon a hússzeletek mindkét oldalát megsütjük.
  2. A megtisztított hagymát karikára vágjuk, a paradicsomot kicsumázzuk, és felszeleteljük.
  3. Négy kisütött hússzeletet tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és ráterítjük a hagyma, majd a paradicsom felét.
  4. Erre a második négy kisütött hússzelet kerül, amelyeket a hagyma és a paradicsom maradékával betakarunk.
  5. Letakarva egy napra hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Másnap a bort 0,5 dl vízzel összekeverjük, és a lerakott húsra öntjük.
  7. A tálat fóliával lekarjuk, és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a pecsenyét még 15-20 percig sütjük, hogy a leve besűrűsödjön. Vigyázzunk, hogy szaftos maradjon, mert ezzel ízletes nagyon!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 739
elküldve: 6
receptkönyvben: 441
elkészítve: 5/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis karaj, hagymával sült karaj, fűszeres sertéskaraj fehérborban sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Tue, 2012-09-25 20:29

Szia !
Nem szoktam soha megdinsztelni,nem vágtad vastagra a hagymát? Igaz nem írtam a hagyma vastagságát,de gondoltam ki hogyan szereti,én vékonyra szeletelem. Amúgy villanysütőm van.
Az egész amikor készen van egy szaftos állagú.Próbáld ki újból és remélem nem csalódsz benne.
Üdv:Ági

Torpi79
Törpi / Torpi79 Tue, 2012-09-25 18:16

Szia!
Én megcsináltam a hétvégén, és lehet hogy a sütőm a ludas, de a hagyma nem lett jó, minden átsült, de az nyers maradt.. próbáltad úgy hogy megdinszteled előtte a hagymát? Vagy úgy kellett volna, csak én olvasom rosszul a receptet?
Köszi,
Ági

392
sertés rövidkaraj 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsom 30 dkg
fehérbor 1.5 dl