Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pecsenye tarjaszeletek

Pecsenye tarjaszeletek
Pecsenye tarjaszeletek
130 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy viszonylag egyszerű étel. Amíg sül a husi, el lehet készíteni a köretet és salátát is. Furcsának tűnhet a burgonyával a külön "macera", de mivel nem akarom, hogy olajban vagy zsírban tocsogjon, ez a legjobb (és mellesleg a legzamatosabb) változata- a sült krumplinak. A tarja alapvetően zsíros hús, de a lassú sütés miatt teljesen kisül belőle a zsír, és nem lesz "mócsingos". Omlós és szaftos marad a sütőzacskóban, nem szárad ki. Nálunk az uborkasaláta nem véletlenül készül fokhagyma nélkül. Sajnos a gyomromat bántja az uborkasaláta, de ezzel a módszerrel (a lé leöntése) én is nyugodtan fogyaszthatom, mert nem lesz tőle semmi bajom.

hozzávalók / 2 adag

A pecsenyéhez

A salátához

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ujjnyi vastagra vágott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, és nagyon vékonyan megkenjük mustárral. Mindegyik szeletre szórunk 1-1 csipetnyi kakukkfüvet. Hűtőben pihentetjük 1/2-1 órát.
  2. Közben a (célszerűen kisebb szemű) burgonyákat héjában feltesszük főzni. Ha megpuhultak meghámozzuk, és egészben hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A kígyóuborkát meghámozzuk, és hajszálvékony szeletekre gyaluljuk vagy vágjuk. Besózzuk, és rátesszük a cukrot és az ecetet. Jól megkeverjük, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  4. A husikat egy XXL méretű sütőzacskóba tesszük, hozzáöntjük a vizet (vagy a fehérbort), és 180°C-on sütőben sütjük 1,5 órán át.
  5. Ha elég levet eresztett az uborka leöntjük, és egy kicsit ki is nyomkodjuk. Kevés frissen őrölt borsot szórunk rá, és hozzákeverjük a tejfölt.
  6. A kihűlt burgonyákat fél centis szeletekre vágjuk, és kevés olajon (magas hőfokon) szép pirosra, ropogósra sütjük serpenyőben.
  7. A sütőzacskó tetejét nem kell levágni (és a husit külön pirítani), mert a zacskóban is kellően megpirul.
  8. Tálaláskor a sült krumplit sózzuk, és személyenként 2-2 szelet tarjával tálaljuk. Savanyúságként a tejfölös uborkasalátát kínáljuk mellé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 459
elküldve: 5
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vicsys

Mióta szakács: 2013.03.17.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült tarja, tarjaszeletek sütve, sütőzacskóban sült tarjaszeletek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

698
sertéstarja 35 dkg
mustár 1 kk
0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
kígyóuborka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
ecet 1 ek
tejföl 1 ek
burgonya 40 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint