r
Nosalty Logó

Uborkás cigánypecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Uborkás cigánypecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 810 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2431 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 810 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.6 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4245.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2609 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    419 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 2431 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vékony szeletekre vágjuk a sertéshúst, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajban kisütjük őket, sötétre fognak pirulni és ki is száradnak picit, de ne ijedjünk meg!
  2. Miután kivettük a husikat az olajból, beleöntjük a sütőolajba a kockára vágott kovászos uborkát, s hagyjuk üvegesedni. Az uborka leoldja a serpenyőről az odasült husikat.
  3. Megfőzzük a tojásokat, majd kockára vágjuk őket. Miután üvegesre pirult az uborka, rátesszük a tojáskockákat is. Ha nincs elég leve a keveréknek, öntsünk hozzá egy kis vizet. A tojássárgájától besűrűsödik a keverék. Ekkor még ízlés szerint tudjuk sózni, borsozni.
  4. Miután sűrű lett a keverékünk, a tetejére rakjuk a sült húsokat, elzárjuk a lángot, és fedő alatt hagyjuk puhulni a húsokat, kb. 10-15 percig.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2495
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 08.

Ajánló

Krumplipürével is tálalhatjuk, de önmagában egytálételként is megállja a helyét!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám tanított meg erre a receptre, az egész család imádja! Gyorsan elkészül és nagyon finom! :)

Hozzászólások (2)

pharmator

Az ott a képen a kitálalt étel, vagy mi?

noway

szuper!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.