r
Nosalty Logó

Stájer burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Stájer burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 460 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1841 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 460 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4720 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 1841 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 35-45 perc alatt megfőzzük.
  2. A bacont vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A metélőhagymát vékony gyűrűkre vágjuk.
  3. Egy serpenyőben a tökmagokat megpirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk, durvára vágjuk.
  4. A bacont egy serpenyőben 1 ek olajon ropogósra sütjük.
  5. Az ecetet elkeverjük a levessel, mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a maradék repceolajat, a ropogósra sült bacont a kisült zsiradékkal, a hagymát és a metélőhagymát.
  6. A burgonyát még forrón meghámozzuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ráöntjük az öntetet, összekavarjuk, és legalább 30 percig hagyjuk állni.
  7. A salátát megszórjuk a tökmaggal, meglocsoljuk a tökmagolajjal, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12638
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mitől stájer ez a burgonyasaláta? Hát a híres stájer tökmagolajtól.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek