Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hóemberes majonézes krumplisaláta

Hóemberes majonézes krumplisaláta
Hóemberes majonézes krumplisaláta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptverseny alkalmára készítettem el ezt a salátát.

hozzávalók / 4 adag

Salátához:

Díszítéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Salátához:

  1. A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és végül felkarikázzuk.
  2. Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük, és a burgonyához adjuk.
  3. Elkeverjük a vizet a sóval, cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük, majd kikeverjük a majonézt a tejföllel, majd ezt is ráöntjük a salátára.

Díszítéshez:

  1. A főtt tojásokat kettévágjuk, hóember alakot formálunk belőlük.
  2. Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.
  3. Az uborkát kettészeljük, miután levágtuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, uborka szelet a seprű vége.
  4. Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 825
elküldve: 3
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes burgonyasaláta, krumplisaláta, krumplisaláta hóemberes díszítéssel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

874
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 3 közepes db
víz 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
cukor 2 ek
0 ízlés szerint
majonéz 20 dkg
tejföl 2 dl
petrezselyem 2 szál
főtt tojás 2 db
fekete olajbogyó 2 db
sárgarépa 1 kis db
kovászos uborka 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db