Spenótos-túrós villámszelet
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Torma

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
458
Kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1829
Kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1433.2 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 187.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 828 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2066 micro
Összesen
458
Kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 125.4 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5732.8 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 811 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 1729 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 748.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1001 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 283 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 766 mg
-
Retinol - A vitamin: 723 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3313 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8262 micro
Összesen
1829
Kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.1 g
-
Cink 115 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 89 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 53 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 728 micro
Összesen
161
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a tojásságákat, a búzadarát, spenótot;majdsózzuk, borsozzuk, ízesítjük reszelt szerecsendióval.
- A tojások habját felverjük egy csipet sóval és gyengéden beleforgatjuk a túrós masszába.
- Kivajazott, zabpehellyel, vagy zsemlemorzsával meghintett formában 180 fokos, előmelegített sütőben, kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 7042
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Ajánló
Szuper recept Valériától! Én habkönnyű, de már langyosan is könnyen szeletelhető, ízes sós sütit kaptam. A sütési idő és hőmérséklet is pontos. A sós variációba lehet más zöldségfélét is tenni; bármilyet, ami a túró ízéhez passzol. Reszelt sajttal is lehet szórni a tetejét. Én most csak pirított, sóval-borssal-szójaszósszal ízesített gombával és paradicsomsalátával kínáltam; így alacsony kalória alatt tartottam a vacsit :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Torma
102 recept
A NoSalty túrós receptjei között bóklásztam; főleg édeseket találtam, de valami könnyű, spenótos-túróst képzeltem el mára. Ezért Pető Valéria darás túrószelet 2. receptjét sósra alakítottam. Az édes variáció már régóta sikeres kedvence sokaknak, úgyhogy remélem ez majd bejön a "sós szájúaknak".
Hozzászólások
Be jó ötlet, spenót helyett még más zöldséggel is eltudom képzelni. Hálás lesz neked a fiam érte. Köszike. Piroska
Szerintem is jó lenne más zöldségekkel is. Azt az ízesített, piritott gombát is simán bele lehetett volna tenni, VAGY egy jó kis tejfölös gombaszósszal leönteni...mmmm :) Kellemes hetet, T :)
:-) Köszönöm. Nálatok milyen az id?járás, merre van az a hatalmas vízáradás? Jól vagytok? Szép estét, és holnapra szép napot kívánok! Éva-Anyóca
De Drága vagy! Mi itt elég jól megúsztuk, csak egy kétnapos, nagy esõ volt. Ez NSW, a másik államban, Queensland-ben vannak tragikus áradások...szegényeknek 2 éve is volt.... Megy a segítség, adományozás; az ausztrálok nagyon összefognak jóban, rosszban :) Te csak gyógyulgass; adj is idõt a javuláshoz, nem kell rohanni... Ha van kuktád, abban percek alatt összedobhatod a legfinomabb, legegészségesebb kajákat! Egyik kedvencem volt a gyors zöldséges rizseshús, amit gyakran fõztem kempingben, pici gázfõzõn: hagymát, fokhagymát dinsztelni, vékonyra szelt csirkehúst/darálthúst megpirítani, rizst rádobni, megppirítani... nagyobb kockákra vágott vegyes zöldséget rádobni és ízesítés után felengedni a rizs kétszeresének megfelelõ vízzel. Kuktát lezárni, megvárni, míg fütyül, hagyni 2 percet, majd elzárni és 2-3 konyharuhát a kukta tetejére tenni. 30 perc múlva tálalható a forró, fincsi eledel! A gõzben, nyomás alatt minden megfõ, a zöldség szép színes marad :) Na, pont most kisütött a nap, úgyhogy megint megy egy napos ölelés :) Torma
Kedves Torma! Örülök, hogy ti rendben vagytok, és nagyon sajnálom azt, hogy vannak olyan helyek, ahol viszont a víz gondot okoz, nem is kicsit, f?leg, hogy két éve akkor is kikapták....:-(( / Pld.: egy 50 év körüli ffi mondta,a TV-ben néztük, hogy oda a befektetése, az üzlete, teljesen víz alatt, tönkre ment..:-(( Mégis biztosan el?bb fog kikecmeregni a bajból, mintha ez a baj itt Mo.-on történt volna vele, itt senki senkinek nem akaródzik segíteni, aki segít, az nem valami empatikus lény, hanem valami egyenesen ?rlény kinézetnek veszik!!,...valahogy az emberek egymáson való segítése az utóbbi id?ben,évr?l évre!! , szépen elmarad,...Kár. Félelem van benne,.....nagyrészt és nem tudom mi,...nincs segít? szándék, vagyis nagyon kevés..:-(( / Tényleg jó az emberi összefogás! :-) Gyógyulás, nagyon lassan halad, ezt becsülettel ki kell feküdni, ki kell kúrálni, mindennek meg van a maga ideje, és sajnos ezt sem lehet siettetni. :-) Bár, tudom, hogy régebben 20 év tájt, komolyan vettem ugyan, de ennyire nem viselt meg a betegség . Amint tudok jelentkezek, vannak receptek, csak id? is legyen felrakni.:-) Nem nagy számok egy sem, csak olyan egyszer? kis ételek...:-) Köszönöm kedves szavaidat, vigyázz Magadra! Én rajta a gyógyuláson, végül is megnyugvás egyik foka csütörtökön lesz, majd írok róla akkor.:-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca