Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-szilvás grízfelfújt

Áfonyás-szilvás grízfelfújt
Áfonyás-szilvás grízfelfújt
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német gastro újságban találtam ezt a receptet. Nekünk nagyon bejött. Estére elfogyott mind. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szójatejet felrakjuk főni. Ha felforrt, hozzáadjuk a kókuszzsírt, a darát, csipet sót és a citromhéjat. Addig főzzük, míg a dara meg nem duzzad. Hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a xilittel, majd hozzákeverjük a túrót és a megfőtt darát.
  3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a masszánkba.
  4. Kókuszzsírral kikent tűzálló tálba öntjük, majd a tetejére szórjuk a szilvát és az áfonyát.
  5. Előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 180 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
  6. Fahéjas barna porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 751
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsfelfújt, darafelfújt, grízfelfújt gyümölcsökkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Thu, 2013-09-26 21:12

Persze, meg lehet! :-) Szójatej helyett tehéntej, kókuszzsír helyett vaj, xilit helyett cukor, sima búzadara, normál túró és ennyi. :-)

347
szójatej 5 dl
kókuszzsír 40 g
búzadara 100 g
citromhéj 1 teáskanál
1 csipet
xilit 100 g
tojás 5 db
laktózmentes túró 250 g
szilva 300 g
áfonya 100 g
barna cukor 1 púpozott ek
fahéj 1 teáskanál