r
Nosalty Logó

Könnyű citromos darafelfújt

Nosalty
Könnyű citromos darafelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

179
Kalória
6g
Fehérje
20.8g
Szénhidrát
7.2g
Zsír
18.2g
Víz
70g
Koleszterin
556mg
Élelmi rost
12.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1077 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 179 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    109.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 1077 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A tejet a kétféle cukorral és a búzadarával folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Ha már kellőképpen sűrű a daránk, lehúzzuk a tűzről.
  2. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a citrom levét és héját, valamint a tojássárgáját, és alaposan elkeverjük.
  3. A tojásfehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd több részletben a darához keverjük.
  4. 6 darab szufléformát kivajazunk, majd beszórjuk kekszmorzsával úgy, hogy teljesen bevonja a formák falát.
  5. A formákat egy mélyebb tepsibe vagy hőálló tálba helyezzük, és beléjük kanalazzuk a darát. Nagyjából egy ujjnyi vizet öntünk a formák alá a tálba, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percet sütjük őket.
  6. Melegen, a tetejét porcukorral megszórva fogyasztjuk. Egy-két kanál házi baracklekvárral még finomabb!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Pár kanál baracklekvárral még istenibbé varázsolhatjuk ezt a könnyed darafelfújtat!

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek