r
Nosalty Logó

Darafelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A felfújthoz

A formához

Összesen 575 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A felfújthoz

A formához

Összesen 1149 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A felfújthoz

A formához

Összesen 149 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 575 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1509.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 1149 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

A formához

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A búzadarát a cukor felével a tejben sűrűre főzzük.
  2. Ezt követően levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, a tojások sárgáját és a reszelt citromhéjat.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük és óvatosan a grízes keverékhez forgatjuk.
  4. Két 3 dl-es szufléformát (vagy egy kisebb püspökkenyér-, vagy kuglófformát, vagy kisebb szufléformákat) kizsírozunk és megszórunk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a grízes keveréket.
  5. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült-e.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 87988
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 23.

Ajánló

Fogyaszthatjuk melegen, hidegen, szörppel, vagy lekvárral.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A darafelfújt lehet tartalmas levesek kísérője, gyors vendégváró, illetve alkalmas csillapíthatatlan édesség éhségünk orvoslására. Kevés alapanyag igényű, egyszerűen elkészíthető. A recept Horváth Ilona szakácskönyvéből származik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ez annyira finom volt, amennyire finomat már rég nem ettem.én csináltam hozzá öntetet, vagy mártást: citromlé+cukor+kevés víz felf?zve egy percre, hozzájön a fagyasztott málna/lehet cseresznye is/, és végül két ev?kanál étkezési keménýít? egy kis vízzel elkeverve jön hozzá-kicsit összerottyantjuk, és fantasztikus hozzá!!!!!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ízlett! Így van változatosan tálalható mindenféle gyümölccsel, gyümölcsös ötettel ez csak ízlés, ötlet kérdése. Én maradtam a saját f?zés? ribizlidzsem mellett (kicsit melegítve:), ami ribizlib?l és cukorból áll és nagy kedvencem:)

almamag

Ma elkészítettem. Nagyon könny?, gyorsan elkészíthet?. Ami fontos: elronthatatlan! Én is megvariáltam egy kis szamóca-öntettel ( ennek van a szezonja ), de anélkül is ficsi!!! Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Almang! Örülök, hogy tetszett!

sziszi01

Szia! Nagyon jó recept! Egy kis sárgabarack lekvárral ettük, mennyei!

Törölt felhasználó

Köszi Sziszi! Örülök, hogy ízlett!!

Törölt felhasználó

Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy sima kapcsos tortaformába is el lehet készíteni ezt? Vagy ahoz kevés a mennyiség?

Törölt felhasználó

Kicsicsibe! Az a kérdés, mekkora az a kapcsos tortaforma. Az alapanyag mennyisége kb. 8-10 dl. Egy kisebb kapcsos formában elkészíthet?.....vagy akár egy jénai tálban is....

manócska2010

Szia! Szeretném elkészíteni szufléformában. Meddig kell tölteni a formákat? Fog még sütés közben emelkedni? Köszönöm és Üdv Manó

Törölt felhasználó

Manócska! Kb. 1 ujjnyival a forma pereme alá kell tölteni. Igen fog emelkedni. Jó sütögetést! Tündér

Szilviaa

Ez az egyik kedvencünk. Még ovis korunkban (több, mint 25 éve) egyszer ez volt ebédre az oviban. A bátyám megkérdezte a szakácsnénit?l a receptjét, majd otthon fejb?l elmondta anyukámnak (5-6 évesen), aki megcsinálta s?r?n nekünk. Feln?ttként szívesen készítem én is a kisfiamnak, na és az egész családnak.:) Én jénaiban szoktam készíteni, úgy, hogy egy vízzel teli tepsibe állítom bele a tálat.:)

Törölt felhasználó

Isteni volt!!!!

Törölt felhasználó

Szilvia! :))Jó történet!

Törölt felhasználó

Ildibildi! Örülök!:)

Törölt felhasználó

Kedves Tünde! Nagyon egyszer?, és finom. Köszönöm, hogy megosztottad.

Törölt felhasználó

Kedves Vagisz! Örülök, hogy tetszik!:)

Hozzávalók

A felfújthoz

A formához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?