r
Nosalty Logó

Spenótos-tonhalas pizza Gonoszkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Spenótos-tonhalas pizza Gonoszkától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2426.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    5315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    11025 micro
Összesen 1096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1493 mg
  • Nátrium
    1718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    593 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    975 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    10630 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    22049 micro
Összesen 2192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1039 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edénybe beleöntjük a meleg vizet. Beletesszük a 1,5 ekolívaolajat, a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Egy tálba belemérjük a lisztet. Hozzátesszük a sót, az oregánót, és a bazsalikomot. Összekeverjük, majd egy mélyedést csinálunk a közepébe. Ebbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Villával kezdjük összeforgatni, majd kézzel jól összegyúrjuk. Kb 5 perc alatt egy jól kezelhető, finom tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha sima, és nem ragad a kezünkre, a tál szinte tiszta. Ekkor kikenjük 1 ek olívaolajjal a tálat, visszatesszüka tésztát, és a tetejét is alaposan megkenjük 1 ek olívaolajjal. Letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  3. Ha letelt a kelesztési idő és a duplájára kelt a tészta, újra átgyúrjuk. (Ha nem rögtön használjuk fel, akkor tegyük bele az edényünkbe, kenjük le 1 ek olívaolajjal, és tegyük hűtőbe. 2-3 napig eltartható így.) Ha két kisebb pizzát akarunk sütni, akkor vágjuk ketté, és formázzuk labdává. Ezután letakarva kelesszük még langyos helyen 15-20 percet.
  4. A feltéthez egy lábosba tegyünk 2 dkg vajat. Reszeljük bele a fokhagymát, majd amikor érezzük az illatát (ez pár másodperc), tegyük bele a spenótot. Ha fagyottan tesszük bele, akkor 1 ek vizet is adjunk hozzá. Sózzuk, és pár perc alatt pároljuk meg.
  5. A tonhalról öntsük le óvatosan az olajat. A mozzarellát reszeljük le. A paradicsompürét, a pizzakrémet, az oregánót, a bazsalikomot és a cukrot keverjük össze.
  6. A pizzatésztát nyújtsuk ki vékonyra. (Én kézzel is, és nyújtófával is csinálom.) Ebből a mennyiségből kb 36 cm-es pizza lesz. Kenjük meg a tésztát a paradicsomos krémmel, de úgy, hogy körbe 0,5-1 cm-t elhagyjunk. Osszuk el rajta a spenótot, majd az olajbogyós-kapribogyós tonhalat. Ezután szórjuk rá a mozzarella sajtot.
  7. A legmagasabb fokozaton melegítsük elő a sütőt. (Ez nálam 280 fok.) Ha a sütő jó forró, akkor tegyük bele a pizzát. Kb 12-14 perc alatt süssük meg, de azért 10 perc után már figyeljük, hogy ne égjen meg. (Mi jól megsütve szeretjük, ha a sajt már aranybarna, így én 14 percet sütöttem.)
  8. Ha a pizza megsült, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3151
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-tonhalas pizza Gonoszkától
Gonoszka1 428 recept

Szeretjük a pizzát, így elég gyakran szoktam készíteni. Mindig dupla adag tésztát szoktam csinálni. A spenótos-tonhalas az egyik kedvenc, eddig ettől mindenki el volt ájulva. Így talán ez a feltét az, amit a leggyakrabban készítek. A másik amit nagyon szeretünk, az a sonkás-padlizsános pizza. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a finom, vékony tésztájú, ropogós pizzát. Én a feltétet a kelesztési idő alatt készítem el, így a spenótnak is van ideje, hogy kihűljön.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek