r
Nosalty Logó

Pizza mix -Tonhalas pizza 2.

Boti
Pizza mix -Tonhalas pizza 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

1694
Kalória
84.1g
Fehérje
208.8g
Szénhidrát
54.5g
Zsír
220.8g
Víz
135.6g
Koleszterin
8.9g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1694 kcal
  • 15% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 6770 kcal
  • 15% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 269 kcal
  • 15% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4267.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    2189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    208.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    220.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 1694 kcal
  • 15% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    336.4 g

Zsír

  • Összesen
    217.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17068.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    512 mg
  • Kálcium
    3266 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    3937 mg
  • Nátrium
    8756 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    835.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    883 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    505 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2223 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    929 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    1624 micro
Összesen 6770 kcal
  • 15% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    549 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos vízzel felfuttatjuk. A lisztet, sót, élesztőt összegyúrjuk annyi langyos vízzel, amennyit felvesz. Cipót formázunk belőle, és kelni hagyjuk 2 órát.
  2. Kézzel vagy más eszközzel 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk, kb. 32-35 cm átmérőjűre.
  3. Egy kanál segítségével megkenjük a pizzalapot paradicsompasztával. Megszórjuk oregánóval. Ráreszeljük a mozzarellát, és elhelyezzük rajta az összes hozzávalót.
  4. Legfinomabb, ha behevített kemencében 3-4 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 4 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A kedvenc pizzám a tonno-cipolla. Egy alkalommal készítettem magamnak egyet, de mivel maradt még más hozzávaló, gondoltam, kiegészítem sonkával és egy kis főtt kukoricával is. Nagyon finomra sikerült. 4 közepes méretű pizza lesz a fenti tésztamennyiségből.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...