r
Nosalty Logó

Spenótos spagetti csőben sütve

Gonoszka1
Spenótos spagetti csőben sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

801
Kalória
31.9g
Fehérje
76.7g
Szénhidrát
41.2g
Zsír
256.6g
Víz
289.9g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    584 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6790 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14901 micro
Összesen 801 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    191.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10330.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    3062 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1002 mg
  • Foszfor
    3191 mg
  • Nátrium
    2518 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    460.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1539.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5339 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    3505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2829 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1938 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40741 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89406 micro
Összesen 4802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1461 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3207 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk.
  2. Egy lábosba beletesszük, megfonnyasztjuk, közben sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a megtisztított fokhagymát.
  3. Egy fazékba vizet teszünk, beleteszünk 1 ek olajat, sózzuk, és ha felforrt a víz megfőzzük benne a spagettit.
  4. A tojásokat is megfőzzük közben.
  5. A spenótot botmixerrel pürésítjük. Belekeverünk 40 dkg tejfölt. A sajtot lereszeljük, és a sajt felét is belekeverjük a spenótba. Ha kell, utána ízesítünk.
  6. Ha a spagetti megfőtt, leöntjük róla a vizet (leöblíteni nem kell). Belekeverjük a lecsöpögtetett tésztát a spenótba.
  7. Egy tepsit kikenünk a másik ek olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  8. A spenótos spagetti felét a tepsi aljára terítjük. A tojásokat megpucoljuk, karikára vágjuk, és a tepsibe elosztjuk a tésztán, majd a spenótos spagetti másik felét elrendezzük rajta. A reszelt trappista másik felét összekeverjük 30 deka tejföllel, és a tészta tetejére simítjuk egyenletesen.
  9. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük.
  10. Forrón tálaljuk ezt a finom, egyszerű ételt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ha jól emlékszem, egy pár éve a Príma Konyha újságban találkoztam ezzel a recepttel. Azóta többször elkészítettem, mert nagyon finom, egyszerű elkészíteni, és mi szeretjük a spenótot és a tésztát is. És nagyon gyorsan megy, mert a tészta főzése alatt a tojás is megfő, és a spenótot is meg lehet fonnyasztani. Azaz így a főzésre fordított idő 20 perc összesen. 100 grammban 154 kalória van.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...