r
Nosalty Logó

Spenótos mac & cheese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Spenótos mac & cheese
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4031 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2423.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9904 micro
Összesen 1009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    173.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9694.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    3117 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    763 mg
  • Foszfor
    2895 mg
  • Nátrium
    2443 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    654 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2783 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1923 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39617 micro
Összesen 4031 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2177 micro
Összesen 221 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben al dentére főzzük. Miután kész, leszűrjük, és félretesszük.
  2. A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk szerecsendióval, majd felengedjük a tejjel, tejszínnel, és sűrű krémet főzünk belőle.
  3. A reszelt sajtot a krémhez adjuk, alaposan elkeverjük, hagyjuk összeolvadni, majd hozzáadjuk az előzőleg kiolvasztott natúr, zsenge parajkrémet.
  4. Miután elkevertük, és szépen elegyedett a sajtkrém és a paraj, botmixerrel átdolgozzuk az egészet, hogy egy igazán selymes és lágy szószt kapjunk.
  5. Hozzákeverjük a kifőtt tésztát, amivel alaposan összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ha szükséges, adhatunk hozzá még szerecsendiót is. Tálaláskor megszórjuk a tetejét pirított mandulapehellyel és parmezánforgácsokkal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 1307
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a vibrálóan élénkzöld mac and cheese egy örök kedvenc, egy klasszikus komfortfogás, amelyet pikk-pakk össze lehet állítani, ha ránk tör az éhség. Több főt is jóllakathatunk vele! A recepthez krémes parajpürét használunk, ami nincs fűszerezve, azért igazán sokoldalúan variálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek