Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-snidlinges rizottó

Spenótos-snidlinges rizottó
Spenótos-snidlinges rizottó
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizottó, akárcsak a tészta, ezer és egy módon elkészíthető, ízesíthető. Az egyik kedvenc vacsorám. Ez most egy spenótos-snidlinges verzió :)

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot és a snidlinget felaprítjuk és egy kis fokhagymával olívaolajon megpároljuk, amíg egy kicsit össze nem fonnyadnak a zöldek, ezután hozzáadjuk a rizst (fontos, hogy a rizottóhoz megfelelő rizs legyen, én arborio-t használtam).
  2. Miután a rizsszemek felhevülnek, forró alaplével öntjük fel, de csak kevéssel, kb. 2 merőkanálnyival.
  3. Amikor a rizs felszívja a levet, újra felöntjük 1-2 mérőkanálnyi alaplével.
  4. Folyamatos kevergetés mellett ismételgetjük ezt, amíg a rizs meg nem fő (az egyik körben alaplé helyett száraz fehérbort adtam hozzá).
  5. Közben fűszerezzük sóval, borssal és egy kis parmezánnal.
  6. Forrón tálaljuk, tetejét snidlinggel és parmezánnal szórjuk meg, és a sonka is jól passzol hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 738
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöld rizottó, spenótos-snidlinges rizs, parmezános-spenótos rizottó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

719
snidling 1 csokor
spenót 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
alaplé 1 l
fehérbor 1 dl
feketeerdő sonka 10 dkg
rizottó rizs 20 dkg