Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos - gombás rizottó

Paradicsomos - gombás rizottó
Paradicsomos - gombás rizottó
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenfele maradék van itthon, (így az ünnepek után szerintem másnál is így van ez)  ez ihlette meg a mai vacsorát.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Gorgonzola sajt is jó a tetejére - az erősebb ízeket kedvelőinek ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat es az olajat felhevítjük, és ezen a hagymát és a fokhagymát üvegesre sütjük.
  2. Hozzáadjuk a rizst, és átforgatjuk a zsiradékban (minden szem kicsit üveges legyen)
  3. Felöntjük a borral, és lassú tüzon addig főzzük, amíg elforr a bor.
  4. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, és felöntjük egy kicsi levessel.
  5. A levest merőkanalanként adagolva megfőzzük a rizst (kb. 40 perc).
  6. Félúton hozzáadjuk a karikákra vágott paradicsomot.
  7. A végén belekeverünk még egy picike vajat, és kiszedjük tányérokra.
  8. Parmezánnal meghintjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 084
elküldve: 2
receptkönyvben: 238
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsci

Mióta szakács: 2010.06.16.
21 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-gombás rizottó vörösborral, vörösboros-paradicsomos rizottó gombával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

luadrienn
luadrienn Tue, 2011-06-14 19:12

Nagyon finomra sikeredett. Tippem: mivel olasz eredetű ételről van szó, érdemes -lehetőség szerint- olasz bort vagy legalább is itálaiai szőlőfajtából készült bort használni a főzéshez. Például tudom ajánlani a magyar 2HA pincészet 2009-es Tabunellóját, mely az olasz eredetű sangiovese grosso szőlőfajtából készült http://2ha.hu/hu/boraink.html?product_id=9

605
rizottó rizs 200 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
vörösbor 1.5 dl
alaplé 1 l
gomba 125 g
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 2 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vaj 0.5 ek