Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás bulgur-rizottó

Spárgás bulgur-rizottó
Spárgás bulgur-rizottó
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár rizs nincs benne, de a "bulgurottó" elnevezés nagyon furán hangzana ;-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megmossuk és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A bulgurt folyamatosan kevergetve megpirítjuk az olajon, majd ha már egy kis színt kapott, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel.
  3. Sózzuk és lefedve kis lángon puhára pároljuk.
  4. Belekeverjük a spárgát és még kb. 5 percig együtt pároljuk. (Ha már teljesen felszívta a vizet, amikor a spárgát hozzáadjuk, akkor keveset öntünk alá.)
  5. Ha a spárga megpuhult, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 186
elküldve: 3
receptkönyvben: 203
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bulgur rizottó spárgával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nikotea
nikotea Wed, 2014-03-26 19:43

Szia!
Köszönöm az ötletet! Mivel most nincs spárga, hát mivel csináltam? Medvehagymával!!! Isteni :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-17 12:58

szia!

Megfőztem és tényleg nagyon finom. Én a végén belekevertem 3 ek tejfölt amitől hihetetlenül krémes és finom lett. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-04-27 16:19

megcsináltam tegnap este, módosítva, de a lényeg, hogy a bulgur szereti a spárgát, a spárga szereti a bulgurt, én szeretem őket együtt: Boldogság!!:)))

455
bulgur 1 bögre
olívaolaj 2 ek
zöldspárga 7 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint