Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferdinánd kalács Laci konyhájából

Ferdinánd kalács Laci konyhájából
Ferdinánd kalács Laci konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

#Lacikonyhája

Ferdinánd. 

Nem kell megijedni, egyszerű kelt tészta recept keményebbre dagasztva. 

Élesztővel egyszer kell megbánni tanulni!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Lekenés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Beledobjuk a tojássárgáját. Ezt hozzákeverjük a lisztben már eldolgozott vajhoz. Ha már összedolgoztuk jöhet az olaj, só. Szép levegősre kell dagasztani, 40 percig keleszteni.
  2. Kinyújtjuk, jól bevajazzuk, becukrozzuk. Feltekerjük. Felvágjuk egyenlően széles darabokra. Kivajazott edénybe tesszük. 20 percig meleg helyre félretesszük megkelni. 200 fokon megsütjük.
  3. Amikor forrón kivesszük a sütőből, olvasztott forró mézzel megkenjük. Ettől lesz fényes.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 241
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lacikonyhája

Mióta szakács: 2020.04.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
alkalom: húsvét
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas tekercs, csigatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

687
finomliszt 45 dkg
friss élesztő 25 g
vaj 5 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 1 db
cukor 1 ek
1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
vaj 10 dkg
cukor 15 dkg
méz 5 dkg