r
Nosalty Logó

Pizzás csiga Anettmamától

Anett87
Pizzás csiga Anettmamától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Feltét

588
Kalória
17.7g
Fehérje
69g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
82.5g
Víz
44.1g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 7061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 259 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1310 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    212.2 g

Zsír

  • Összesen
    316.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10954.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1959 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2198 mg
  • Nátrium
    6016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    827.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    990.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2040 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    15720 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 7061 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    571 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a sóval, a cukorral és a szárított élesztővel összekeverjük. Egy mélyedést készítünk a közepébe, és ebbe beleöntjük a folyékony hozzávalókat.
  2. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd (kézzel) kb. 10 percig dagasztjuk.
  3. A tésztát kilisztezett tálba tesszük, és meleg helyen kb. fél órán keresztül kelesztjük.
  4. Miután megkelt a tészta, négy részre osztjuk, majd lisztezett deszkán egyesével egy-egy kört nyújtunk belőle.

Feltét

  1. Egy kisebb lábasban felmelegítjük az olajat, majd a megpucolt fokhagymát belenyomjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
  2. A paradicsomot megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomkockákat, a sót és a cukrot rátesszük a fokhagymára, majd néha megkevergetve elforraljuk róla a vizet.
  3. A kész szószt botmixerrel egyneművé mixeljük, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Hozzáadjuk a ketchupot, az oregánót és a bazsalikomot. Az összekevert szószt 4 részre osztjuk.
  4. A felvágottat vékony, maximum 3 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd szintén 4 részre osztjuk el.
  5. A tésztakarikát megkenjük a szósz negyedével. A széleknél érdemes kihagyni egy 1 cm széles csíkot, a távolabbi szélénél inkább 2 cm legyen, így a szósz nem annyira fog kifolyni.
  6. A szószra rászórunk negyedrész felvágottat, majd a ráreszeljük a sajt negyedét. Megszórhatjuk még fűszerekkel, ha szeretnénk.
  7. A tésztát a hozzánk közelebb eső résztől kezdődően elkezdjük lazán feltekerni. A tésztából 2 cm széles csigákat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ne túl szorosan helyezzük el a csigákat, mert sütés közben még dagadni fog.
  8. A tojást felverjük egy kis tálkában, és ezzel megkenjük a csigákat.
  9. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyakran készítünk pizzát, de az 5 fős családban percek alatt elfogy. Ezért módosítottam a receptet úgy, hogy gazdaságosabb legyen, de a pizza élményét továbbra is élvezhessük.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek