Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás csiga Anettmamától

Pizzás csiga Anettmamától
Pizzás csiga Anettmamától
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítünk pizzát, de az 5 fős családban percek alatt elfogy. Ezért módosítottam a receptet úgy, hogy gazdaságosabb legyen, de a pizza élményét továbbra is élvezhessük.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Feltét

ajánlat

A csigákhoz készíthetünk natúr joghurtból, fokhagymából és kaporból egy mártogatóst.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a sóval, a cukorral és a szárított élesztővel összekeverjük. Egy mélyedést készítünk a közepébe, és ebbe beleöntjük a folyékony hozzávalókat.
  2. A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd (kézzel) kb. 10 percig dagasztjuk.
  3. A tésztát kilisztezett tálba tesszük, és meleg helyen kb. fél órán keresztül kelesztjük.
  4. Miután megkelt a tészta, négy részre osztjuk, majd lisztezett deszkán egyesével egy-egy kört nyújtunk belőle.

Feltét

  1. Egy kisebb lábasban felmelegítjük az olajat, majd a megpucolt fokhagymát belenyomjuk, és egy kicsit megpirítjuk.
  2. A paradicsomot megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomkockákat, a sót és a cukrot rátesszük a fokhagymára, majd néha megkevergetve elforraljuk róla a vizet.
  3. A kész szószt botmixerrel egyneművé mixeljük, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Hozzáadjuk a ketchupot, az oregánót és a bazsalikomot. Az összekevert szószt 4 részre osztjuk.
  4. A felvágottat vékony, maximum 3 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd szintén 4 részre osztjuk el.
  5. A tésztakarikát megkenjük a szósz negyedével. A széleknél érdemes kihagyni egy 1 cm széles csíkot, a távolabbi szélénél inkább 2 cm legyen, így a szósz nem annyira fog kifolyni.
  6. A szószra rászórunk negyedrész felvágottat, majd a ráreszeljük a sajt negyedét. Megszórhatjuk még fűszerekkel, ha szeretnénk.
  7. A tésztát a hozzánk közelebb eső résztől kezdődően elkezdjük lazán feltekerni. A tésztából 2 cm széles csigákat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ne túl szorosan helyezzük el a csigákat, mert sütés közben még dagadni fog.
  8. A tojást felverjük egy kis tálkában, és ezzel megkenjük a csigákat.
  9. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 755
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anettmama

Mióta szakács: 2014.01.10.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tejtermékből, maradék tojásból
kalória: átlagos
mikor: uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házi szószos pizzás csiga, pizzás csiga házi szósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

587
finomliszt 100 dkg
tej 2 dl
víz 2 dl
napraforgó olaj 2 dl
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
cukor 1 ek
1 ek
tejföl 175 g
paradicsom 4 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 2 ek
1 csipet
cukor 1 csipet
ketchup 3 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
felvágott 25 dkg
sajt 20 dkg
tojás 1 db