Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-paradicsomos penne

Spenótos-paradicsomos penne
Spenótos-paradicsomos penne
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan gyorsan elfogyott a tegnapi adag, hogy  fiaim kívánságára ma is ezt kellett készítenem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát  sós vízben al dente megfőzzük.
  2. A fokhagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A fehér hagymát felkockázzuk.
  3. Az olívaolajon a hagymát megdinszteljük (fehér maradjon!) a végén a fokhagymát rádobjuk és 1-2 percig pirítjuk rajta ( nem szabad, hogy megbarnuljon).
  4. Hozzáönjük a paradicsompürét és összeforraljuk.
  5. Az apróra vágott bazsalikomot hozzáadjuk, 1-2 percig főzzük.
  6. A tésztát egy mélyebb serpenyőben összekeverjük a paradicsommártással. Összeforraljuk.
  7. A végén kerül bele az apróbb darabokra tépkedett paraj.  Jól elkeverjük benne  és kb. 10 másodperc után már le is vesszük a tűzről. 
  8. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 155
elküldve: 6
receptkönyvben: 574
elkészítve: 21/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos-parajos tészta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nerzsi53
Nerzsi53 Thu, 2016-05-19 20:32

Szerintem ez így jó,és finom ahogy van.De ízlés dolga.Roppant gusztusos,és finom is lehet!Biztosan érdemes kipróbálni,és a saját szájíz szerint kicsit fű
szerezni!

krisztina20
krisztina20 Fri, 2014-01-03 01:10

Kedves Kiki!

A receptet olvasva kedvem támadt elkészíteni, hiszen roppant egyszerű és finom ételnek tűnik. Az lenne a kérdésem, hogy a 400 dkg, az tényleg 400 dkg konzerv paradicsom? Kicsit sokkalom, hogy őszinte legyek, ezért kérdezem. :)

Válaszod előre is köszönöm!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2014-01-13 19:26

Szia! Nem tartom soknak ez végül is egy paradicsomos tészta. Készítheted kevesebbel is, akkor kicsit szárazabb lesz a tészta. Ízlés dolga. Próbáld ki, nem akarlak lebeszélni róla! Szép Napot! Kiki

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Fri, 2012-06-29 08:50

Fűszerezve van. hagyma, fokhagyma, bazsalikom, spenót. Esetleg, ha a par. szósz nem elég sós akkor utána lehet sózni egy kicsit. Bors semmiképpen nem kell bele. Szia Kiki

kkriszta
illalla / kkriszta Tue, 2012-06-26 11:15

Szia Kiki!

A paradicsomszósz nem kell fűszerezni? Nem lesz így túl...paradicsomízű? :D (mármint só, bors, ilyesmi)

722
penne 50 dkg
fokhagyma 6 gerezd
olívaolaj 6 ek
passzírozott paradicsom 5 dl
bazsalikom 10 levél
0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg
spenót 25 dkg
fehér hagyma 1 db