Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-paradicsomos canelloni

Spenótos-paradicsomos canelloni
Spenótos-paradicsomos canelloni
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezer éve, amikor itthon még nem lehetett kapni tésztacsodákat, egy olasz síelésből kísért minket haza egy doboz canelloni. A csomagoláson volt ez a recept... A kedvenc tésztaételünk lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Klassz vendégváró vacsi is lehet, mert a canelloni betöltéséig bezárólag minden előre elkészíthető, ha mindenki éhes, csak nyakon öntjük a paradicsommal és irány a sütő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, aprítjuk és olívaolajon üvegesre pároljuk.
  2. A hagymára öntjük a kiolvasztott spenótót, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a jó sok bazsalikomot, összeforraljuk.
  3. A reszelt mozzarellát csak a legvégén tesszük bele (az se baj, ha már kicsit kihűlt), mert különben nagyon nyúlós lesz.
  4. Ezzel a mártással megtöltjük a canellonikat (nem kell előfőzni és degeszre sem kell tömni, csak lazán), amiket ezután szorosan egymás mellé fektetünk egy kiolajozott jénaiba.
  5. A paradicsomszószt felforrósítjuk, beletesszük a húslékockát, a tejszínt, a cukrot, sózzuk, borsozzuk, jól összeforraljuk.
  6. A megtöltött és szépen elfektetett canellonikra öntjük a paradicsomos mártást úgy, hogy ellepje (ha netán kevésnek tűnik a mártás, akkor hideg vízzel pótolható, a sütésnél úgyis összekeveredik, illetve kb. 2:1-hez aránynál még nem veszít ízértékéből a paradicsomszósz).
  7. A tetejére mehet a reszelt parmezán és irány a kb. 180 fokos sütő. Amikor elkezd a szósz fortyogni, onnan számítva kb. 20-30 perc a sütési idő. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 455
elküldve: 7
receptkönyvben: 169
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Maszatka

Mióta szakács: 2009.11.20.
1 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos-paradicsomos tészta, spenóttal töltött canelloni paradicsomszósszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SNo
SNo Sun, 2012-09-09 19:31

Elkészítettem én is és eszméletlenül jó!
Annyi változtatást eszközöltem, hogy egy kis darált marha húst tettem a spenótba. Nagyon hamar elfogyott. Legközelebb nagyobb adagot kell majd csinálnom. :)

zsofifa
zsofifa / zsofifa Fri, 2011-10-14 11:34

Tegnap este jött haza a férjem 5 napos üzleti útjáról, és mivel imádja az olasz konyhát, gondoltam, ezzel várom. Lenyűgöztem a vacsorával. A gyerekeknek (1 és 3 évesek) is nagyon ízlett, sőt az öcséméknek is küldtem, ők is nagyon megdicsérték. Egy szó mint száz, szuper recept, nagyon finom. :-) Mentve a receptkönyvembe.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-05-28 11:44

Kipróbáltuk, Isteni recept!
A spenótot és a paradicsomot eddig nem tudtam elképzelni egy ételben...

Csakis ajánlani tudom mindenkinek.

807
cannelloni 40 dkg
vöröshagyma 5 közepes fej
spenót 45 dkg
mozzarella 20 dkg
bazsalikom 2 tk
paradicsomlé 750 ml
leveskocka 1 db
főzőtejszín 2 dl
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
parmezán sajt 10 dkg