r
Nosalty Logó

Húsos-paradicsomos canelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsos-paradicsomos canelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tál kikenéséhez

Összesen 1108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tál kikenéséhez

Összesen 2217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tál kikenéséhez

Összesen 175 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1108 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.7 g

Zsír

  • Összesen
    120.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4077.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 2217 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2828 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tál kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az apróra szelt hagymát olajon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk, és fehérre sütjük a darált húst.
  3. Ráöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát.
  4. Összefőzzük, hogy a hús nagyjából megpuhuljon.
  5. A kész szószt a tésztába töltjük.
  6. A megtöltött, és a kivajazott tepsibe sorakoztatott tésztákra néhány evőkanál vizet locsolunk.
  7. Ráöntjük a maradék paradicsomszószt úgy, hogy elfedje a tésztát. (Ha esetleg nem lenne elég a maradék, akkor felforralunk és fűszerezünk egy kis adag paradicsomlét, és ezzel pótoljuk.)
  8. Sajtot szórunk a tetejére, és forró sütőben, körülbelül 25-30 percig sütjük, hogy a tészta megpuhuljon, és a sajt ropogósra süljön.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 46871
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 17.

Ajánló

Tejföllel vagy paradicsommal tálalva is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben azt sem tudtam, isszák vagy eszik a canellonit, de egyszer megkóstoltam egy olasz étteremben és... muszáj volt itthon is kipróbálnom. (Én a tésztát előre legyártva veszem - egyelőre - de saját kezűleg is elkészíthető, csavarható. :))

Hozzávalók

A tésztához

A tál kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...