r
Nosalty Logó

Parmiggiana (Pármai padlizsán 2.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Parmiggiana (Pármai padlizsán 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2675 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    862 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 335 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11964 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    4264 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    526 mg
  • Foszfor
    3136 mg
  • Nátrium
    3898 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2759.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    416 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    6893 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    5174 micro
Összesen 2675 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    761 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megtisztítjuk és 2-3 mm-es szeletekre felvágjuk. Pár órára tegyük szűrőpapírra, hogy a felesleges nedvességet felszívja.
  2. A padlizsánok mindkét oldalát egy serpenyőben az olajonaranyszínűre sütjük. A szeleteket egy papírtörlővel kibélelt tálra helyezzük, hogy a felesleges olajat felszívja. A padlizsánt és a papírt rétegezhetjük, és pár óráig (akár egy éjszakára) hagyjuk állni, majd távolítsuk el a papírt.
  3. A hagymát apró kockára vágjukés a paradicsommal összefőzzük. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Aki nem akar a paradicsomsűrítéssel foglalkozni, az használhat kész paradicsomszószt is.
  4. Egy téglalap alakú tűzálló tálba rétegezzük az összetevőket: egy sor padlizsán, egy sor mozzarella szelet, egy sor paradicsomszósz, apróra vágott bazsalikom, reszelt parmezán. A rétegeket sózzuk, borsozzuk. Majd ismételjük addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Készítsünk minimum 4 réteget.
  5. A tálatelőmelegített sütőbe helyezzük és 130°C fokon, alsó-felső sütésmódon 25-30 percig sütjük. Arra figyeljünk, hogy a szaft ne legyen túl sok, ugyanakkor a padlizsán ne is legyen száraz. Ha sok lenne a szaft, egy kanál segítségével a feleslegeset merjük le.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 621
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 124
  • Össznézettség: 77163
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 12.

Ajánló

Lacryma Christi di Vesuvio (Vezúv környéki vörösbor)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A receptet egy nápolyi barátnőmtől tanultam. A hétvégén Raffaella készítette a parmiggianat, isteni volt. A recept annyiban variálható, hogy a padlizsánszeleteket sütés előtt felvert tojásba forgathatjuk, igaz így nehezebb az étel. Fogyasztható magában, de köretként is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.