Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmiggiana (Pármai padlizsán 2.)

Parmiggiana (Pármai padlizsán 2.)
Parmiggiana (Pármai padlizsán 2.)
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy nápolyi barátnőmtől tanultam. A hétvégén Raffaella készítette a parmiggianat, isteni volt. A recept annyiban variálható, hogy a padlizsánszeleteket sütés előtt felvert tojásba forgathatjuk, igaz így nehezebb az étel. Fogyasztható magában, de köretként is kiváló.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Lacryma Christi di Vesuvio (Vezúv környéki vörösbor)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megtisztítjuk és 2-3 mm-es szeletekre felvágjuk. Pár órára tegyük szűrőpapírra, hogy a felesleges nedvességet felszívja.
  2. A padlizsánok mindkét oldalát egy serpenyőben az olajon aranyszínűre sütjük. A szeleteket egy papírtörlővel kibélelt tálra helyezzük, hogy a felesleges olajat felszívja. A padlizsánt és a papírt rétegezhetjük, és pár óráig (akár egy éjszakára) hagyjuk állni, majd távolítsuk el a papírt.
  3. A hagymát apró kockára vágjuk és a paradicsommal összefőzzük. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Aki nem akar a paradicsomsűrítéssel foglalkozni, az használhat kész paradicsomszószt is.
  4. Egy téglalap alakú tűzálló tálba rétegezzük az összetevőket: egy sor padlizsán, egy sor mozzarella szelet, egy sor paradicsomszósz, apróra vágott bazsalikom, reszelt parmezán. A rétegeket sózzuk, borsozzuk.  Majd ismételjük addig a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Készítsünk minimum 4 réteget.
  5. A tálat előmelegített sütőbe helyezzük és 130°C fokon, alsó-felső sütésmódon 25-30 percig sütjük. Arra figyeljünk, hogy a szaft ne legyen túl sok, ugyanakkor a padlizsán ne is legyen száraz. Ha sok lenne a szaft, egy kanál segítségével a feleslegeset merjük le.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 62 523
elküldve: 13
receptkönyvben: 1 130
elkészítve: 34/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

olasz rakott padlizsán

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

biribarika
biribarika / biribarika Tue, 2012-10-23 15:07

Szia!Még a nyáron leltem rá a receptedre,azóta nagyon gyakran elkészítem.Imádjuk,fantasztikus ízkavalkád!Ráadásul az összes barátnőm férjének is ízlik,noha hús egy szem sincs benn:)
Köszi a receptet

Katicabogaram
Katicabogaram / Katicabogaram Thu, 2012-07-19 09:44

Köszönöm ezt az igazán finom receptet! Tegnap este elkészítettem és isteni volt. Annyi különbséggel csináltam, hogy nem rétegeztem, csak egy sorba raktam le a padlizsánt. Nagyon jó!!!
Üdv: Bogi

jutkacsutka
jutkacsutka Wed, 2012-03-14 14:24

Ma elkészítem!Nem tudtam eldönteni mi főzek...sokat sem szeretnék költeni,mert

pavlov
pavlov Sat, 2011-10-15 11:34

Tipp: a felszeletelt padlizsánt sütőpapírral bélelt sütőbe tedd, mindkét oldalát kend meg olívaolajjal, és így süsd, grillezd a kívánt állagig...így nincs mit magába szívnia, (ugyanis a padlizsán szivacsként működik ha olajban sütöd) és kihagyható a papírtörlős fázis!

Ismea
Ismea Fri, 2011-05-13 21:12

Én még egy kis darált marhahússal megspékeltem, nagyon jó lett:)

MsPomodoro
MsPomodoro Mon, 2010-12-20 19:20

Egy tipp: ha a padlizsán kesernyés ízétől meg akarunk szabadulni, sózzuk be finoman a szeleteket, hagyjuk kicsit állni, majd a felszínére feljövő barnás levet csurgassuk le róla. :)

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Wed, 2010-09-01 09:57

Szia Beácska!
Nagyon tetszik a recept, és a kép is csábító!
De nem értek valamit: ha fel kell szeletelnem a padlizsánt, akkor a képen miért látható egyben?

decipuncs
decipuncs Sat, 2010-03-13 21:33

Tegnap elkészítettem ezt az isteni eledelt, igaz, csupán már a recept olvasása közben is patakokban folyt a nyálam. Nyami, ajánlom bátran mindenkinek!

mafulop
mafulop Mon, 2010-01-18 21:17

nagyon finom lett... legalábbis a barántőm ezt mondta, mivel nekem már nem maradt belőle:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-05-24 11:05

Nagyon szeretem ezt a receptet, az Olaszországban töltött napokat idézte fel nekem. Nagyon köszönöm.

336
padlizsán 1.6 kg
olívaolaj 5 ek
mozzarella 30 dkg
parmezán sajt 20 dkg
paradicsom 1 kg
bazsalikom 1 csokor
vöröshagyma 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint