r
Nosalty Logó

Szaftos pármai padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Szaftos pármai padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9693 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 868 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    323.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6625.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2035 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1854 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    38770 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 3470 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1993 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 178 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat vékonyan felkarikázzuk, szűrőbe tesszük, alaposan lesózzuk, és állni hagyjuk fél órát (erre amúgy csak akkor van szükség, ha a padlizsán szára már kicsit megszáradt. Ha még zöld és hajlékony, a padlizsán friss, és nem keserű).
  2. Egy kisebb edényben felhevítünk 2 ek olívaolajat, hozzáadjuk a konzerv és a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 perc alatt sűrűre főzzük.
  3. Az olívaolaj harmadát egy széles serpenyőbe öntjük, és több körben kisütjük benne a padlizsánkarikákat. A padlizsán eszi az olajat, úgyhogy folyamatosan pótoljuk!
  4. Ha kész, egy közepes kerámiatálba tegyünk egy sor padlizsánt, locsoljuk meg bőven a paradicsomszósszal, és tépkedjük rá a mozzarella felét. Kerüljön rá újabb sor padlizsán, majd szósz és sajt, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére szósz kerüljön, azt szórjuk meg parmezánnal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és süssük 30-40 percig. Ha kész, pihentessük 20 percet mielőtt felvágjuk. Tálaljuk rusztikus, roppanós, friss kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5792
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt hiszem, az egyik kedvenc olasz ételem, szerintem simán előzi a pizzát. Padlizsánszezonban, évente legalább egyszer kötelező! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek