Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos pármai padlizsán

Szaftos pármai padlizsán
Szaftos pármai padlizsán
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt hiszem, az egyik kedvenc olasz ételem, szerintem simán előzi a pizzát. Padlizsánszezonban, évente legalább egyszer kötelező! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat vékonyan felkarikázzuk, szűrőbe tesszük, alaposan lesózzuk, és állni hagyjuk fél órát (erre amúgy csak akkor van szükség, ha a padlizsán szára már kicsit megszáradt. Ha még zöld és hajlékony, a padlizsán friss, és nem keserű).
  2. Egy kisebb edényben felhevítünk 2 ek olívaolajat, hozzáadjuk a konzerv és a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 perc alatt sűrűre főzzük.
  3. Az olívaolaj harmadát egy széles serpenyőbe öntjük, és több körben kisütjük benne a padlizsánkarikákat. A padlizsán eszi az olajat, úgyhogy folyamatosan pótoljuk!
  4. Ha kész, egy közepes kerámiatálba tegyünk egy sor padlizsánt, locsoljuk meg bőven a paradicsomszósszal, és tépkedjük rá a mozzarella felét. Kerüljön rá újabb sor padlizsán, majd szósz és sajt, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére szósz kerüljön, azt szórjuk meg parmezánnal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és süssük 30-40 percig. Ha kész, pihentessük 20 percet mielőtt felvágjuk. Tálaljuk rusztikus, roppanós, friss kenyérrel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 654
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

parmigiana, pármai padlizsán

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

870
padlizsán 2 db
olívaolaj 3 dl
0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 40 dkg
passzírozott paradicsom 2 dl
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 24 dkg
parmezán sajt 5 dkg