Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-herkentyűs tészta

Spenótos-herkentyűs tészta
Spenótos-herkentyűs tészta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon tejszín és tengeri herkentyűk. Már épp kitaláltam, mi lesz belőle, amikor édesanyám leszedte a kertből a maradék spenótot. Kis változtatással elkészítettem ezt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akár rizzsel, akár tésztával.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. A lilahagymát apróra vágjuk,egy lábasban olívaolajon megfuttatjuk, amikor kezd üvegesedni, egy felaprított fokhagymát és a spenótot (egy kicsit azt is feldaraboljuk) is hozzáadjuk.
  3. Megvárjuk, amíg a spenót összeesik, majd ráöntjük a tejszínt, és még egy pár percig főzzük.
  4. A spenótos-tejszínes keveréket egy másik tálba öntjük, és rúdmixerrel pürésítjük.
  5. A lábasban (nyugodtan használhatjuk az elsőt) olívaolajon pár percig pároljuk a tenger gyümölcseit, majd ráöntjük a spenótos szószt. Főzés közben belezúzzuk a maradék 3 gerezd fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük.
  6. Ha a szósz eléggé besűrűsödött (a fakanál hátulján marad), összekeverjük a tésztával.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 477
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Laura

Mióta szakács: 2011.11.22.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tenger gyümölcsei spenótosan, spenótos tészta kagylóval, tenger gyümölcsei tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

720
spenót 50 dkg
főzőtejszín 2.5 dl
tenger gyümölcsei mix 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
lila hagyma 1 kis fej
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tészta 50 dkg
olívaolaj 2 ek