r
Nosalty Logó

Spaghetti alle vongole - kagylós spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gabo1986
Spaghetti alle vongole - kagylós spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4887.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    502 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1322.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    777 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1490 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4395 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    3276 micro
Összesen 2693 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1062 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát „aldente-re”, vagyis nem teljesen készre (kb. 7 perc) főzzük – sós, olívás vízben.
  2. Ha friss kagylót vásárolunk, a következőkre kell ügyelnünk: amelyik már az elkészítés előtt kinyílt, nagy valószínűséggel romlott - dobjuk ki. Azok a kagylók sem jók, amik az elkészítés után nem nyílnak ki, ezeket se fogyasszuk el. A héjas kagylót hideg vízben 60 percig áztatjuk. Alaposan megmossuk. Nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a fokhagymát, de óvatosan, hogy ne égjen meg. (Ha fagyasztottal dolgozunk, akkor egyből mehet a fokhagyma mellé egy kis csili, és pár perc alatt ki nyílnak.)
  3. Ha kinyíltak a kagylók, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet (vagy a friss, félbevágott paradicsomot). Pár perccel később mehet mellé a fehérbor is, majd fűszerezzük. A petrezselymet a legvégén tesszük hozzá, hogy az illata és az íze a legintenzívebb legyen – ekkor adjuk hozzá a citromgerezdeket is.
  4. Amikor készen van a kagylós szószunk, a leszűrt tésztát beletesszük, és jól összekeverjük, rátesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy a gőzben a tészta készre párolódjon, és felvegye a kagyló finom szószát. Mialatt megterítünk, már el is készült.
  5. Én kevés pirított kenyeret egy külön tálba szoktam tenni, hogy aki kiszeretné tunkolni a maradék szaftot, az a kenyérkékkel ezt megtehesse. A kagyló, főleg ha friss, nagyon ízletes étel. Gyorsan elkészíthető, és még az is megkóstolja, aki korábban soha nem evett.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2414
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 22.

Ajánló

rajnai rizling, sauvignon blanc, badacsonyi kéknyelű

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gabo1986 1 recept

Egy szicíliai étteremben ettem először ilyet, és eldöntöttem, hogy hazaviszem magammal az élményt és a receptet.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek