r
Nosalty Logó

Marsalai Szent Jakab kagyló

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Marsalai Szent Jakab kagyló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1097 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    2993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3197 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 2193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kagylókra mehet kis só, bors, majd egy serpenyőben kevés vajban mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük és félrerakjuk.
  2. A maradék vajban megsütjük a hagymát, paprikát. Pár perccel később a szétnyomkodott szardellát. Mehet rá a bor, ekkor magasabb fokozaton elforraljuk felére, majd mehet bele a fokhagyma.
  3. A végén öntsünk rá alaplevet, majd ismét sűrűbbre forraljuk. Végén pedig visszatesszük bele a kagylókat.
  4. Tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1376
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marsalai Szent Jakab kagyló
Sajtospiritos 57 recept

Tudom, sokan nem szeretik a tengeri herkentyűket, de ez a kagyló elképesztően finom és zamatos ízt ad a szicíliai borokkal. Érdemes kipróbálni, és egy romantikus vacsorához páratlan kísérő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...