r
Nosalty Logó

Marsalai Szent Jakab kagyló

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtospiritos
Marsalai Szent Jakab kagyló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1097 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    2993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3197 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 2193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kagylókra mehet kis só, bors, majd egy serpenyőben kevés vajban mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük és félrerakjuk.
  2. A maradék vajban megsütjük a hagymát, paprikát. Pár perccel később a szétnyomkodott szardellát. Mehet rá a bor, ekkor magasabb fokozaton elforraljuk felére, majd mehet bele a fokhagyma.
  3. A végén öntsünk rá alaplevet, majd ismét sűrűbbre forraljuk. Végén pedig visszatesszük bele a kagylókat.
  4. Tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1353
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marsalai Szent Jakab kagyló
Sajtospiritos 57 recept

Tudom, sokan nem szeretik a tengeri herkentyűket, de ez a kagyló elképesztően finom és zamatos ízt ad a szicíliai borokkal. Érdemes kipróbálni, és egy romantikus vacsorához páratlan kísérő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek