Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marsalai Szent Jakab kagyló

Marsalai Szent Jakab kagyló
Marsalai Szent Jakab kagyló
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, sokan nem szeretik a tengeri herkentyűket, de ez a kagyló elképesztően finom és zamatos ízt ad a szicíliai borokkal. Érdemes kipróbálni, és egy romantikus vacsorához páratlan kísérő.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kagylókra mehet kis só, bors, majd egy serpenyőben kevés vajban mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük és félrerakjuk.
  2. A maradék vajban megsütjük a hagymát, paprikát. Pár perccel később a szétnyomkodott szardellát. Mehet rá a bor, ekkor magasabb fokozaton elforraljuk felére, majd mehet bele a fokhagyma.
  3. A végén öntsünk rá alaplevet, majd ismét sűrűbbre forraljuk. Végén pedig visszatesszük bele a kagylókat.
  4. Tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 669
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

kagylós tagliatelle

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1101
kagylóhús 20 dkg
salottahagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
tagliatelle 25 dkg
fokhagyma 1 gerezd
grana padano 10 dkg
szardella 3 db
vaj 1 ek
marsala 1.5 dl
csirke alaplé 2 dl
1 csipet
bors 0 ízlés szerint