Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olajbogyós kocka

Olajbogyós kocka
Olajbogyós kocka
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáresti borozgatások (sörözgetések) kíváló kísérője, mely még a tengerparti nyaralások ízeit is felidézi. Bátran használjuk fantáziánkat a fűszerezésnél, de lehetőleg friss fűszernövényeket használjunk.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Természetesen nem csak kenyérsütőben készíthető, de mióta nekem van, a dagasztást és a kelesztést inkább a gépre bízom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A keverőedénybe beleteszünk 4,5 dl vizet, és az olívaolajat. Beletesszük a lisztet úgy, hogy a folyadékot ellepje.
  2. A liszthalom közepébe mélyedést nyomunk, és beletesszük az élesztőt. A sarkokba külön-külön 1 tk. sót, 1 ek. cukrot szórunk.
  3. Elindítjuk a dagasztóprogramot. Vigyázzunk, hogy a kelesztésnél a tészta túl ne csorduljon a tartályon.
  4. A rozmaring/oreganó felét és a kakukkfüvet felaprítjuk. A robotgéppel krémesre kevert vajba dolgozzuk, és 1 tk. sót meg kevés borsot adunk hozzá. A félretett rozmaringot/oreganót ágacskákra osztjuk.
  5. Ha a dagasztás kész, és kb. fél óráig kelesztettük is, a tésztát kivesszük, és átdögönyözzük. Az átgyúrt tésztát lisztezett deszkán tepsi méretű lappá kinyújtjuk.
  6. Margarinnal kikent tepsibe fektetjük, és letakarva 15 percig kelesztjük.
  7. A tésztába főzőkanál nyelével sűrűn mélyedéseket nyomunk, és elosztjuk bennük a feldarabolt fűszervajat.
  8. A rozmaring/oreganóágacskákkal az olajbogyóval, a fenyőmaggal vagy napraforgómaggal megszórjuk, majd megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 32x40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 020
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: görög
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres sós pite, olajbogyós pite, sós süti olajbogyóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

740
finomliszt 75 dkg
élesztő 4 dkg
cukor 1 ek
víz 4.5 dl
olívaolaj 4 ek
rozmaring 1 csokor
kakukkfű 1 csokor
vaj 25 dkg
olajbogyó 35 dkg
fenyőmag 5 dkg
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
margarin 1 ek