adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
741
Kalória
12.3g
Fehérje
81.8g
Szénhidrát
41.7g
Zsír
126.5g
Víz
67.2g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
741
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
5938
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1335.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 918 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 81.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 126.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
741
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 98.7 g
Zsír
-
Összesen 333.8 g
-
Telített zsírsav 149 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10685 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 1084 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 494 mg
-
Foszfor 1422 mg
-
Nátrium 7345 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrát
-
Összesen 654.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 56 mg
Víz
-
Összesen 1011.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 730 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 1754 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1925 micro
Összesen
5938
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
278
kcal
Elkészítés
- A keverőedénybe beleteszünk 4,5 dl vizet, és az olívaolajat. Beletesszük a lisztet úgy, hogy a folyadékot ellepje.
- A liszthalom közepébe mélyedést nyomunk, és beletesszük az élesztőt. A sarkokba külön-külön 1 tk. sót, 1 ek. cukrot szórunk.
- Elindítjuk a dagasztóprogramot. Vigyázzunk, hogy a kelesztésnél a tészta túl ne csorduljon a tartályon.
- A rozmaring/oreganó felét és a kakukkfüvet felaprítjuk. A robotgéppel krémesre kevert vajba dolgozzuk, és 1 tk. sót meg kevés borsot adunk hozzá. A félretett rozmaringot/oreganót ágacskákra osztjuk.
- Ha a dagasztás kész, és kb. fél óráig kelesztettük is, a tésztát kivesszük, és átdögönyözzük. Az átgyúrt tésztát lisztezett deszkán tepsi méretű lappá kinyújtjuk.
- Margarinnal kikent tepsibe fektetjük, és letakarva 15 percig kelesztjük.
- A tésztába főzőkanál nyelével sűrűn mélyedéseket nyomunk, és elosztjuk bennük a feldarabolt fűszervajat.
- A rozmaring/oreganóágacskákkal az olajbogyóval, a fenyőmaggal vagy napraforgómaggal megszórjuk, majd megsütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Sütés ideje: 35 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 32x40
Nyáresti borozgatások (sörözgetések) kíváló kísérője, mely még a tengerparti nyaralások ízeit is felidézi. Bátran használjuk fantáziánkat a fűszerezésnél, de lehetőleg friss fűszernövényeket használjunk.