r
Nosalty Logó

Spenótos-fetasajtos tagliatelle

Panno
Spenótos-fetasajtos tagliatelle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

523
Kalória
19.9g
Fehérje
77.7g
Szénhidrát
14.4g
Zsír
69.2g
Víz
48.3g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2614 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2035 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4409 micro
Összesen 523 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6324.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    2462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    388.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    345.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    875 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1600 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10173 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22046 micro
Összesen 2614 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2218 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

  1. A tészta al dente-re megfőzzük.
  2. Közben egy evőkanál vajon kiengedjük a spenótot, közepes lángon, gyakran kevergetve. Sózzuk, tejszínnel lágyítjuk.
  3. Ha kész a spenót, turmixgépbe öntjük, belemorzsoljuk a fetát, beletépkedjük a bazsalikomlevelet, szerecsendiót szórunk bele, néhány kanál tésztafőzővízzel hígítjuk. Krémesre turmixoljuk.
  4. A tésztát leszűrjük, és összeforgatjuk a szósszal. Tálalunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 6 p

Tíz percnél tovább nem nagyon szeretné az ember lánya a konyhát melegíteni. Tökéletes megoldás ez a tészta.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek