r
Nosalty Logó

Penne Spinaci a'la Senigallia

SzNetti
Penne Spinaci a'la Senigallia
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

605
Kalória
39.5g
Fehérje
62.1g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
185.1g
Víz
89.3g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9894 micro
Összesen 605 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6655.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    1802 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    2253 mg
  • Nátrium
    1707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    248.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    740.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1584 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1380 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39576 micro
Összesen 2418 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2874 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. Sós vízben főzzük meg al dente-re (ugrálós, félkész állapot) a pennét. A főzővízbe nem teszünk olajat, és utána nem öblítjük le hideg vízzel, hanem egy műanyag tálba tesszük és 1 ek olívaolajjal összekeverve lefedjük.
  2. Az apróra vágott fokhagymát 2 ek olívaolajon kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk a kiolvasztott parajpürét (vagy a fokhagymán pároljuk le a parajleveleket) és a tejszínt, első "rottyanásig" főzzük.
  3. Közben a csíkokra szeletelt csirkemellet lepirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A végén a műanyag tálban lévő tésztához keverjük a parajpürét, a csirkemellet, tálaláskor reszelt vagy szeletelt parmezánnal szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Az olaszokra is igaz, ami kis hazánkra: ahány tartomány, annyi szokás. Közép-Olaszországban ezt az ételt friss spenótlevéllel készítik, itthon nehézkes ennek a beszerzése, de ha kaptok, javaslom előszeretettel. Hozzátenném, hogy azok se ódzkodjanak a recepttől, akik amúgy nem szeretik a spenótot, mert ott tanultam meg én is, hogy amit mi itthon spenótnak hívunk, az ott nem ugyan az a spenót, teljesen másképp készítik, más ízt ad vissza, és most már én is szeretem....:)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek