Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-fetás csirke

Spenótos-fetás csirke
Spenótos-fetás csirke
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredendően amerikai recept, az eredetiben spenót, sajt, bacon van, ez egy kicsit olaszos-görögös verzió, és talán egészségesebb is, bacon nélkül.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Párolt zöldségek, burgonyapüré és félédes fehérbor illik hozzá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket szétnyitjuk, és vékonyra klopfoljuk.
  2. Fél dl olívaolajba tesszük a csipetnyi fűszereket, oregánót, rozmaringot, kakukkfüvet, pirospaprika- illetve a fokhagymaport, borsot, és ízlés szerint sózzuk a pácot. Ezzel kenjük meg a csirkemellek mindkét oldalát.
  3. A fokhagymagerezdeket zúzzuk meg, majd 2 ek olívaolajon futtassuk át, majd tegyük rá az előzőleg felengedett mirelit spenótot (ha friss, akkor a megtisztított megmosott és lecsepegtetett spenótot). Sózzuk, és pároljuk meg 10-15 perc alatt, amíg a nedvesség nagy része elpárolog belőle.
  4. Ha kész, akkor a csirkemelleken oszlassuk el. Majd a kaliforniai paprikát apró kockára vágjuk, keverjük el a feta sajttal, tegyük a csirkemellekre, tekerjük fel. Ha szükséges, fogvájóval tűzzük meg.
  5. Egy hőálló tál alját kenjük ki a maradék olajjal, a 2 vöröshagymát karikázzuk fel, majd tegyük bele, az almával tegyük ugyanezt, és erre fektessük a göngyölt csirkéket. Fóliával lefedve közepes hőfokon 40-50 percig süssük, majd vegyük le a fóliát, és reszeljünk rá 10 dkg félkemény sajtot, majd pirítsuk tovább.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 011
elküldve: 8
receptkönyvben: 219
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

alma- és hagymaágyon sült göngyölt csirkemell, csirkemellrolád fetával és kaliforniai paprikával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Control
Control Wed, 2015-05-06 09:14

Elkészítettem a receptet, a feta mellé túrót is tettem, hogy kalóriaszegényebb legyen és annyi zöldséget tettem bele ami belefért, az olivával is spórolva.
Nagyon finom, és diétába is tökéletes fogás lett, máskor is el fogjuk készíteni, érdemes kipróbálni, mert nemcsak finom, de nagyon jól is néz ki.

Nagyon köszönjük, és várjuk a többi jó receptet :)

Melcs25
Melcs25 Sun, 2015-02-15 15:25

Szia! Köszi a receptet! Nagyon-nagyon finom! 2 napi ebédre terveztem, de nem birtuk abbahagyni a párommal az evést :) 3 darab göngyöleg maradt.Irtad a bevezetőben a bacont, hát betekertem a husit és úgy sütöttem meg. Mást semmit nem valtoztattam rajt. Gyakran fogom készíteni!

543
csirkemell filé 2.5 db
feta sajt 250 g
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
spenót 500 g
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 dl
kakukkfű 1 csipet
oregánó 1 csipet
rozmaring 1 csipet
fokhagymapor 1 kk
fűszerpaprika 1 kk
bors 1 csipet
sajt 100 g
vöröshagyma 2 közepes db
alma 1 közepes db