r
Nosalty Logó

Gazdagon töltött csirkemell

Gombi
Gazdagon töltött csirkemell
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

1036
Kalória
91.2g
Fehérje
5.6g
Szénhidrát
69.5g
Zsír
350.6g
Víz
300.1g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
582.5mg
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 1036 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 2072 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 183 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2946.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    350.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1036 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5892.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    2920 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    701.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2072 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra.
  2. A csirkemell filét szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és fokhagyma porral is megszórjuk.

Elkészítés

  1. Ebből a mennyiségből két rúd lesz. Megfelezzük a bacont, a csirkemell szeleteket, a csirkemell sonkát, a sajtot és a gombát is. A bacon hosszánál kicsit nagyobb alufóliát tépünk. Meglocsoljuk olívaolajjal, és ráfektetjük a bacon szeleteket. A bacon szeletek felső részére rátesszük a csirkemellet, szépen elrendezzük rajta a sonkaszeleteket, majd rá a sajtszeletek és erre az egész gombafejek kerülnek.
  2. Feltekerjük az egészet úgy, hogy a csirkemell fedje a tölteléket, és rátekerjük a bacon szeleteket is. Fóliába csomagolva 45 percig sütjük. Ezután kibontjuk az alufólia-csomagolásból, és oldalanként még 10-10 percig sütjük. Bármilyen köret jól illik hozzá. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy újságban láttam ezt a receptet, kicsit macerásnak nézett ki, de utólag úgy gondolom, hogy egyszerű elkészíteni és megéri. A férjem imádja. Havi kétszer készítem.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek