r
Nosalty Logó

Rakott tarja fóliában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
koszider
Rakott tarja fóliában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tarja

Töltelék

Összesen 849 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tarja

Töltelék

Összesen 1695 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tarja

Töltelék

Összesen 223 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 849 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3093.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1318 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1695 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Tarja

Töltelék

Elkészítés

Tarja

  1. A méretes, legalább ujjnyi szeletre (vagyis vastagra) vágott tarját egy kicsit megütögetjük, a szélén a zsírosabb részeket bevágjuk (pl. ollóval megcsípjük), hogy ne pöndörödjön fel. Mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd az egyik felüket megkenjük a pépesre vágott fokhagymával és a mustárral. Félretesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. Akkora alufólia-darabot tépünk, mint egy szelet hús hosszabbik oldalának a háromszorosa. A fóliát megkenjük egy kevés olajjal, és a közepére sorban, egymás mellé lefektetünk 5-6 szelet bacont. Ráteszünk egy szelet húst, a fokhagymás-mustáros felével fölfelé, ráhalmozzuk a töltelék felét, kicsit rányomkodjuk, és a baconszeleteket szépen, sorban ráhajtogatjuk – nem kell feltekerni, csak becsomagolni. A fóliát behajtjuk, előbb a két végét, majd az oldala felől is, és középen a széleket összecsípjük, összesodorjuk, hogy zárt csomagot kapjunk. Nem kell szorosra hajtogatni! A másik húst ugyanígy megtöltjük, becsomagoljuk.
  3. Egy tepsit kibélelünk alufóliával vagy sütőpapírral – biztosan kicsorog egy kis lé sütés közben, az se égjen rá a tepsire. A csomagokat belerakjuk, és 70-80 percig sütjük.
  4. Ezután kibontjuk a csomagokat – vigyázzunk, mert felcsap a gőz, a fóliában pedig elég sok és nagyon forró lé gyűlik össze! Le ne forrázzuk a kezünket! A megpuhult, de még nem pirult húsbatyukat átemeljük egy sütőtálra – amiben tálalni is lehet –, és kb. 15 perc alatt pirosra pirítjuk.
  5. A finom, fűszeres hússzeleteket krumplival, salátával vagy akár rizzsel tálaljuk. Én most párolt rizst és zöldborsós gombamártást csináltam hozzá – nyerő volt!

Töltelék

  1. Elkészítjük a tölteléket: a hagymát finomra vágjuk, megsózva kevés zsíron üvegesre pároljuk, kicsit hűlni hagyjuk. Belekeverjük a darált húst, az egész tojást, a zsemlemorzsát, ízlés szerint sót-borsot, és jól összedolgozzuk. (Csípős paprikát is tehetünk bele, ha szeretjük.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6825
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tarja fóliában
koszider 91 recept

Kedvelem a szeletelt baconbe tekert húsokat, mert egyszerű, gusztusos a végeredmény, és nincs olyan húsféle, amit ne dobna fel egy kis extra füstös íz. Ez a tarja is így született, a megpakolt szeleteket még alufóliába is betekertem, hogy csinos kis dundi csomagok legyenek – mit mondjak, szó szerint jól sült el az ötlet. Hidegen szépen szeletelhető, vagyis akár hidegtálra is ajánlom!

Hozzávalók

Tarja

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek