Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-zöldborsós-diós rizottó

Spárgás-zöldborsós-diós rizottó
Spárgás-zöldborsós-diós rizottó
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasz ide, vagy oda, előfordul az, hogy semmi friss (értsd: SEMMI) hozzávaló sincs a hűtőszekrényben. Az egyetlen dolog, ami "frissen" került bele, az a helyben felbontott bor volt. Ilyenkor nagyon jól jönnek a szárított fűszerek, amelyek magukba zárják a nyári napsugarakat. Ugyancsak "életmentő", ha akad a fagyasztószekrényben egy kis zöldborsó, és spárga - előbbi már idei, anyukám kertjéből, míg az utóbbi még a tavalyi készletből tartott ki az új érkezéséig.
A receptet egyébkén Ildikó babos-földimogyorós rizottója ihlette. Érdemes ezt a kombinációt is kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

A rizottóhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk az olajon.
  2. Folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk a rizst, majd beledobjuk a diót.
  3. Amikor a meleg előcsalogatta a dió illatát, hozzáadjuk a fűszereket (ha friss petrezselyemzöldet használunk, azt csak a végén keverjük bele).
  4. Párszor átkeverjük, majd ráöntjük a bort.
  5. Folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol, majd apránként adagolva a vizet, folyamatosan kevergetve krémesre főzzük a rizst.
  6. Ekkor belekeverjük a zöldborsót, és a spárgát, majd a tüzet elzárva, fedő alatt hagyjuk 10 percig párolódni.
  7. Parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 718
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

rizottó spárgával, zöldborsóval és dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

506
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
rizottó rizs 1 bögre
olívaolaj 3 ek
zsálya 1 teáskanál
petrezselyem 2 teáskanál
chili 1 db
borsikafű 1 teáskanál
1 teáskanál
fehérbor 2.5 dl
dió 1 marék
zöldborsó 10 dkg
fehér spárga 10 dkg
parmezán sajt 15 dkg