Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olaszos rizottó

Olaszos rizottó
Olaszos rizottó
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ínycsiklandó, olasz egytálétel a tavasz jegyében.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj felét és az olívaolajat felolvasztjuk egy mélyebb serpenyőben, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, illetve zellert. Alacsony lángon 10-12 perc alatt megpároljuk. Fontos, hogy ne kapjon színt.
  2. Hozzáadjuk a rizst, egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és további 3-4 percig főzzük, amíg az alkohol elpárolog. Finoman sózzuk, és hozzáadunk két merőkanál langyos alaplevet (annyit, ami pont ellepi), és alacsony lángon, sűrűn kavargatva főzzük. Ha rizs felszívta a folyadékot, akkor pótoljuk, és egészen addig főzzük, amíg a rizsszemek kívül puhák lesznek, de belül még fogkemények maradnak. Az utolsó adag alaplével együtt hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sonkát.
  3. Végül hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot, a citromlevet és a maradék vajat, majd addig főzzük, amíg a vaj és sajt el nem olvad. Azonnal, forrón tálaljuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 18 796
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsós risotto

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

738
vaj 80 g
olívaolaj 1 ek
póréhagyma 1 db
halványító zeller 2 közepes szár
0 ízlés szerint
rizs 350 g
fehérbor 1 dl
leveskocka 1 db
víz 5 dl
zöldborsó 250 g
prosciutto 80 g
grana padano 120 g
citromlé 1 ek