r
Nosalty Logó

Spárgás tarte tatin zöldfűszeres ricottakrémmel

Lakos Benedek
Spárgás tarte tatin zöldfűszeres ricottakrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lepényhez

788
Kalória
20.9g
Fehérje
68g
Szénhidrát
50.3g
Zsír
294.4g
Víz
49g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényhez

Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényhez

Összesen 1576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lepényhez

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2022.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    588.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    223 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2555 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2609 micro
Összesen 1576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A lepényhez

  1. Előveszünk egy közepes méretű serpenyőt (olyan legyen, amit be tudunk tenni a sütőbe), majd a segítségével kivágunk egy kört a leveles tésztából. Így pont akkora lesz, mint az edényünk.
  2. A ricottát összeturmixoljuk a citromfűvel, snidlinggel, sóval, borssal és a citrom reszelt héjával. Ha kész, egyenletesen rákenjük a leveles tésztára.
  3. A sütőt elmőlegeítjük 200 fokra. A spárgákat megtisztítjuk, fás részüket letörjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd közepes lángon félkészre pároljuk a spárgát. Az utolsó pár percben sózzuk-borsozzuk, ráfacsarunk némi citromlevet és a felszeletelt fokhagymát is a serpenyőhöz adjuk (azért nem korábban, mert akkor megég és keserű lesz). Fontos, hogy a spárgát ne pároljuk túl, mert még a sütőben is puhulni fog.
  4. Óvatosan a spárgákra helyezzük a leveles tésztát úgy, hogy a ricottás oldala nézzen lefelé. A serpenyőt a sütőbe tesszük, ahol a pitét nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha a tészta felső része már barna, akkor elkészültünk.
  5. A pitét még melegen kiborítjuk egy tálra, citromfűvel, citromhéjjal és parmezánforgácsokkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Aki 30 perc alatt elkészülő, gyors ebédre vágyik, és mellette még a spárgát is kipróbálná úgy, ahogy még korábban soha, annak meleg szívvel ajánlom az alábbi receptet, amit a klasszikus fordított sütemény, az almás tarte tatin ihletett.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...