r
Nosalty Logó

Ratatouille alapú zöldséges pite

Gréti
Ratatouille alapú zöldséges pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

524
Kalória
19.5g
Fehérje
47.4g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
397.5g
Víz
39.5g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
14.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1400 micro
  • β-karotin
    4486 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2318 micro
Összesen 524 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4608.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    189.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1589.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    5601 micro
  • β-karotin
    17944 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    9272 micro
Összesen 2087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    348 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. Először a paprika héját húzzuk le: 1) akinek van gáztűzhelye, az láng felett égesse szinte feketére a héját, majd jeges hideg vízbe téve, szinte magától lefoszlik róla. 2) akinek villanytűzhelye van, az forró 220 fokos, lehetőleg grillezős állásban süsse a paprikát, ameddig megpirul a héja, és az előzőek szerint, vízbe téve húzza le a héját.
  2. Ha idáig nem használtuk, akkor melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Egy nagy serpenyőben olívaolajon pár perc alatt fonnyasszuk meg az apró kockára vágott hagymát. Dobjuk mellé a tisztított aprított zellerszárat és a répát. Majd pár perc múlva a felszeletelt, lebőrözött paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, a végén szórjunk bele egy marék friss bazsalikomot. Addig főzzük a szószt, ameddig kicsit besűrűsödik, veszít a víztartalmából, utána pedig pürézzük össze.
  4. A cukkinit, padlizsánt, paradicsomot és mozzarellát vágjuk kb. 0,5-1 cm széles karikákba.
  5. Egy piteformát vajazzunk ki, és vajas, leveles tésztával béleljük ki. Töltsük meg szósszal. A tetejét körbe-körbe rakjuk ki padlizsán, cukkini, paradicsom és mozzarella karikákkal.
  6. Ekkor mehet azonnal a sütőbe úgy 25 percre sülni. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk meg frissen csíkozott bazsalikomlevelekkel. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amióta megvettem a piteformámat, azóta legyen tél vagy nyár, nagyon sokszor használtam. Mondhatni jó befektetésnek bizonyult. Valahogy mégis tavasszal jön el igazán az szezonja, ilyenkor sül a legtöbb finomság benne. Ez pedig az új kedvenc, próbáljátok ki!

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nem víz, és nem gyümölcslé: ez a legjobb hidratáló ital...

Nyáron különösen oda kell figyelni a megfelelő hidratálásra, ami nem mindig könnyű, hiszen a vízre könnyen rá lehet unni, ha literszámra kell inni. Mi most egy olyan alternatívát mutatunk az idősebb korosztály számára, amely felfrissít, és segít hidratáltnak maradni!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...