r
Nosalty Logó

Ratatouille alapú zöldséges pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Ratatouille alapú zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 524 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2087 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1400 micro
  • β-karotin
    4486 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2318 micro
Összesen 524 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4608.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1589.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    5601 micro
  • β-karotin
    17944 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    9272 micro
Összesen 2087 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    348 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a paprika héját húzzuk le: 1) akinek van gáztűzhelye, az láng felett égesse szinte feketére a héját, majd jeges hideg vízbe téve, szinte magától lefoszlik róla. 2) akinek villanytűzhelye van, az forró 220 fokos, lehetőleg grillezős állásban süsse a paprikát, ameddig megpirul a héja, és az előzőek szerint, vízbe téve húzza le a héját.
  2. Ha idáig nem használtuk, akkor melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Egy nagy serpenyőben olívaolajon pár perc alatt fonnyasszuk meg az apró kockára vágott hagymát. Dobjuk mellé a tisztított aprított zellerszárat és a répát. Majd pár perc múlva a felszeletelt, lebőrözött paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, a végén szórjunk bele egy marék friss bazsalikomot. Addig főzzük a szószt, ameddig kicsit besűrűsödik, veszít a víztartalmából, utána pedig pürézzük össze.
  4. A cukkinit, padlizsánt, paradicsomot és mozzarellát vágjuk kb. 0,5-1 cm széles karikákba.
  5. Egy piteformát vajazzunk ki, és vajas, leveles tésztával béleljük ki. Töltsük meg szósszal. A tetejét körbe-körbe rakjuk ki padlizsán, cukkini, paradicsom és mozzarella karikákkal.
  6. Ekkor mehet azonnal a sütőbe úgy 25 percre sülni. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szórjuk meg frissen csíkozott bazsalikomlevelekkel. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18470
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Ajánló

Ezt a finomságot elkészíthetjük tészta nélkül, csak úgy egy tálban, sütőben. Nagyszerű és könnyű fogás! Házi vajas, leveles tésztával még finomabb!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amióta megvettem a piteformámat, azóta legyen tél vagy nyár, nagyon sokszor használtam. Mondhatni jó befektetésnek bizonyult. Valahogy mégis tavasszal jön el igazán az szezonja, ilyenkor sül a legtöbb finomság benne. Ez pedig az új kedvenc, próbáljátok ki!

Hozzászólások (1)

Mytzee

Tegnap készítettem el ezt a csodás ételt, nem leveles tésztával, hanem egy quiche tésztával,[ recept: http://www.nosalty.hu/recept/quiche-padlizsannal-sajttal ], és egy kicsit nagyobb mennyiségben. Nekem több id? kellett az el?készületre, mint 20 perc, de érzem magamban, hogy le tudom faragni az id?met. ;) Nagyon örülök, hogy megláttam ezt a recept, hétvégén néztük ugyanis a L'ecsót, és már többször is eljátszottam a gondolattal, hogy kipróbálom a franciás lecsót.... A v?legényemnek is ízlett, úgyhogy bekerül a menübe! Próbálja ki mindenki! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek