r
Nosalty Logó

Spenótos-fetás Tarte Tatin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Susieliom
Spenótos-fetás Tarte Tatin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7407 micro
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7111.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1732 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    3298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1861 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    890 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21039 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44445 micro
Összesen 2784 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1637 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3459 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük el egy csipet sóval, majd morzsoljuk bele a margarint.
  2. Adjunk hozzá langyos vizet, és dolgozzuk el vele annyira, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. Gyúrjunk belőle egy cipót, és tegyük félre pihenni egy órára.
  3. Mossuk, és tisztítsuk meg a spenótleveleket, majd egy kis vajon fonnyasszuk meg őket, párologtassunk el belőlük minden vizet. Ha kész, akkor egy szűrő segítségével a maradék nedvességet is nyomkodjuk ki belőlük.
  4. A feta sajtot daraboljuk fel, keverjük el 3-4 ek tejjel, majd adjuk hozzá a tojásokat is. Jól keverjük el, és fűszerezzük.
  5. Adjuk hozzá a sajtos-tojásos-tejes keverékheza megfonnyasztott spenótleveleket, majd jól keverjük el az egészet.
  6. Enyhén vajazzunk ki egy kör alakú tepsit (lehetőleg olyat, aminek levehető az oldala, ebből könnyebb lesz kiszedni), majd öntsük bele a spenótos keveréket.
  7. Nyújtsuk ki a tésztát, majd ezzel borítsuk be a tepsi alján levő keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben süssük egy fél óráig.
  8. Amikor kész, elég csak kiborítani a tepsiből a kész tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12466
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-fetás Tarte Tatin
Susieliom 5 recept

A Tatin-féle tortakészítési móddal sok különböző ízesítésű tortát készítenek Franciaországban, mert ezzel elméletileg a tészta alatt a sütés közben jobban össze tudnak érni az ízek. Én ezt a tortát szoktam előételként és "desszertként" is készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek