Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves tökmagolajjal

Spárgakrémleves tökmagolajjal
Spárgakrémleves tökmagolajjal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spárgát lehetőleg frissen dolgozzuk is fel, hűtőszekrényben maximum 2-3 napot tároljuk, lehetőség szerint kissé nedves papírba csavarva a végeit. A spárga remekül tűri a mélyhűtést, így szezonban érdemes akár nagyobb mennyiségre szert tenni, majd tisztítva, esetleg kissé blansírozva lefagyasztani (akár 6-8 hónapon át is tárolhatjuk).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra daraboljuk.
  2. A spárgák fás végeit letörjük, a csúcsától a szárvégekig meghámozzuk, és nagyjából 1,5-2 cm-es darabokra vagdossuk.
  3. A fokhagyma héját eltávolítjuk, széles pengéjű késsel ellapítjuk.
  4. Egy fazékban felhevítjük a vajat, rádobjuk a babérlevelet, a fokhagymát, majd ügyelve arra, hogy oda ne égjen, kissé megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a burgonyakockákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzni kezdjük.
  6. 3-4 perc elteltével hozzáadjuk a cukrot, majd a spárgadarabokat, a finomra aprított rozmaringleveleket, és felöntjük a tejjel. Ha szükséges, némi vizet is önthetünk rá, hogy kényelmesen ellepje a folyadék a zöldségeket.
  7. Nagyjából 10-12 perc alatt minden megpuhul, ekkor felöntjük a tejszínnel, és egyet forralunk rajta. A babérlevelet eltávolítjuk, a citromlevet, valamint a 2 ek tökmagolajat hozzáadjuk.
  8. Botmixerrel pürésítjük, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
  9. Tálaláskor a maradék olajjal megpettyezve kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tökmagolajos spárgakrémleves, fehér spárga-krémleves, tejszínes spárgakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

362
fehér spárga 1 kg
burgonya 25 dkg
vaj 5 dkg
tej 5 dl
víz 5 dl
főzőtejszín 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 1 db
rozmaring 1 szál
citromlé 1 citromból nyert
cukor 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tökmagolaj 4 ek