Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgakrémleves füstölt lazaccal Glaser konyhájából

Spárgakrémleves füstölt lazaccal Glaser konyhájából
Spárgakrémleves füstölt lazaccal Glaser konyhájából
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spárgalevet és a spárgát megfőzhetjük egy nappal hamarabb. Másnap már 20-25 perc alatt már kész is a levesünk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A hulladékot kb. 1,25 liter enyhén sós vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
  2. A spárgát srégen 3 cm-es darabokra vágjuk. A vizet, amiben a spárga főtt, felfőzzük, hozzáadjuk a spárgát, és kb. 10 percig főzzük. A spárgát leszűrjük, a levet felfogjuk.
  3. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, a hagymát apróra, a burgonyát kockákra vágjuk.
  4. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a burgonyát, pár percig dinszteljük, megszórjuk a liszttel, kb. 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a borral és a spárga lével, felfőzzük, kb. 15 percig főzzük.
  5. Levesszük a tűzről és pürésítjük. Hozzáadjuk a spárgadarabokat, felforrósítjuk.
  6. A tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel, hozzákavarunk kb. 6 ek-nyit a forró levesből, majd a forró, de már nem fövő leveshez keverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  7. A levest tányérokba osztjuk, megszórjuk a vékony csíkokra vágott lazaccal és a petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes spárgakrémleves, spárgakrémleves lazaccal, füstölt lazacos-tejszínes spárgakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

232
fehér spárga 500 g
víz 1.25 l
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 100 g
finomliszt 2 evőkanál
fehérbor 100 ml
főzőtejszín 100 g
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
füstölt lazac 10 dkg
petrezselyem 1 ek