r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves füstölt lazaccal Glaser konyhájából

Glaser
Spárgakrémleves füstölt lazaccal Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

232
Kalória
10.3g
Fehérje
16.4g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
494.6g
Víz
138.1g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    494.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 232 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1978.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    774 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1826 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3105 micro
Összesen 931 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 41 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A hulladékot kb. 1,25 liter enyhén sós vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
  2. A spárgát srégen 3 cm-es darabokra vágjuk. A vizet, amiben a spárga főtt, felfőzzük, hozzáadjuk a spárgát, és kb. 10 percig főzzük. A spárgát leszűrjük, a levet felfogjuk.
  3. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, a hagymát apróra, a burgonyát kockákra vágjuk.
  4. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a burgonyát, pár percig dinszteljük, megszórjuk a liszttel, kb. 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a borral és a spárga lével, felfőzzük, kb. 15 percig főzzük.
  5. Levesszük a tűzről és pürésítjük. Hozzáadjuk a spárgadarabokat, felforrósítjuk.
  6. A tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel, hozzákavarunk kb. 6 ek-nyit a forró levesből, majd a forró, de már nem fövő leveshez keverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  7. A levest tányérokba osztjuk, megszórjuk a vékony csíkokra vágott lazaccal és a petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p

A spárgalevet és a spárgát megfőzhetjük egy nappal hamarabb. Másnap már 20-25 perc alatt már kész is a levesünk.

További receptek

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...