r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves füstölt lazaccal Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Spárgakrémleves füstölt lazaccal Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 931 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 41 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 232 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    722 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1978.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    774 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1826 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3105 micro
Összesen 931 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 41 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A hulladékot kb. 1,25 liter enyhén sós vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
  2. A spárgát srégen 3 cm-es darabokra vágjuk. A vizet, amiben a spárga főtt, felfőzzük, hozzáadjuk a spárgát, és kb. 10 percig főzzük. A spárgát leszűrjük, a levet felfogjuk.
  3. A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, a hagymát apróra, a burgonyát kockákra vágjuk.
  4. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a burgonyát, pár percig dinszteljük, megszórjuk a liszttel, kb. 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a borral és a spárga lével, felfőzzük, kb. 15 percig főzzük.
  5. Levesszük a tűzről és pürésítjük. Hozzáadjuk a spárgadarabokat, felforrósítjuk.
  6. A tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel, hozzákavarunk kb. 6 ek-nyit a forró levesből, majd a forró, de már nem fövő leveshez keverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  7. A levest tányérokba osztjuk, megszórjuk a vékony csíkokra vágott lazaccal és a petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2799
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A spárgalevet és a spárgát megfőzhetjük egy nappal hamarabb. Másnap már 20-25 perc alatt már kész is a levesünk.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?