Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán indiai spárgakrémleves

Vegán indiai spárgakrémleves
Vegán indiai spárgakrémleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Átlagos spárgakrémlevesnek indult, viszont véletlen kókuszkrémet tettem bele zabtejszín helyett, így adott volt, hogy egy kis curryporral és citromlével megbolondítom, így kapva egy nagyon különleges ízvilágot. 
Gyors, egyszerű, mindenkinek ajánlom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, lepattintjuk a fás részét, és kicsit meghámozzuk az alsó részét. (Ha zsenge, akkor nem szükséges). 2-3 centis darabokra szeleteljük , majd feltesszük főni annyi vízzel, ami ellepi.
  2. Amikor megpuhult, turmixgépbe öntjük a főzőlevével együtt, és alaposan átturmixoljuk. Jöhet a só-bors-curry, majd a kókuszkrém. Még egyszer turmixolás, közben kóstolgatjuk, majd ráfacsarunk egy kis citromlevet.
  3. Visszaöntjük a lábasba, 1-2 percig kevergetve forraljuk. Ha nem hámoztuk meg a spárgát, de szálasnak érezzük, szűrjük át kis lyukú szűrőn, és úgy tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 627
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tris

Mióta szakács: 2012.05.27.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgás krémleves, curry-s krémleves spárgából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyula390
gyula390 Tue, 2017-05-09 18:03

Sose tudom eldönteni, hol kezdődik a rágós része. Legjobb megfőzni, aztán átpasszírozni. Ha meg nem krémlevesnek kell meg lehet főzni valamilyen lében, aztán sajtosan vagy meghintve valami mással elrágcsálni. Rengeteg élelmi rost !!

Béba_43
Béba_43 Sat, 2017-05-06 15:34

Bizos nagyon fínom, de maradok a hagyományosnál, ami nem veszi el a spárga ízét. Picit párolom, s főző tejsjzínnel egy-két percig főzöm, s enyi! Só, bors. Nem is turmixolom, csak villával összenyomom, keverem. Ennyi! Miért vennénk el a friss, üde spárga ízét, mindenféle nem magyaros ízekkel?

160
zöldspárga 1 csomag
kókuszkrém 5 ek
curry por 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
víz 5 dl